Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fodrász pénztárgép és mükeng.

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: gygabi » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, 
szeretném megkérdezni, hogy van egy egyéni vállalkozó fodrászom aki egy szépségszalont szeretne nyitni. Alkalmazottjai lesznek és egy vállalkozója. Az üzletet megvásárolta nem bérli.Nem fog értékesíteni semmilyen terméket csak szolgáltatás lesz az üzletben (fodrász, kozmetika, masszírozás, műköröm). 
Kérdéseim:
- tevékenységi körei közé fel kell venni a többi szolgáltatást is (kozmetika stb )
- ha felveszi pedig ehhez neki nincs képesítése, akkor van e vmi határidő ameddig meg kell szerezni a képesítést (nem szeretné, mert ő fodrász - és azt mondták neki, hogy 2 évig tarthat meg egy ilyen tevékenységi kört ha van alkalmazottja - ezt nem teljesen értem),
- kell e neki pénztárgép (vmelyik hivatalba, hogy ha szépségszalonja lesz akkor köteles pénztárgépet használni nyugta helyett)
- működési engedély kell e neki az üzelthez (azt mondta, hogy több helyről is azt a felvilágosítást kapta, hogy nem, de én ezt furcsálom)
- az körmös vállalkozó, kell írniuk befogadó nyilatkozatot - ha igen, milyen fontos adatokat kell tartalmaznia? 
Nagyon köszönöm a válaszokat.
 Gabi 
gygabi

HozzászólásSzerző: kovine » szomb. ápr. 25, 2009 2:27 pm

Szia!

Ha saját üzletéről van szó, akkor szerintem a legjobb volna ha bérbe adná a helységeket v. részeket azoknak akiknek van ilyen végzettsége. Ők fizetik a bérleti dijat és dolgoznak a saját nevükben.

Vagy kibővíti a vállalkozását és olyan alkalmazottakat fohlalkoztat akiknek van ilyen végzettsége amilyen szolgáltatásokat akar végezni. Ilyenkor az okmány irodába vinni kell az alkalmazott szakmai bizonyítványát, munkaviszony szerződést és igy kibővitik a vállalkozásást olyan szolgáltatásokra is ameri neki nincs végzettsége.

Ha csak szolgáltat és nem folyatat kereskedelmi tevékenységet(pl. kozmetikai áruk értékesítése) akkor csak nyugta kell.

Úgy tudom működési engedélyre mindenképp szüksége van. ÁNTSZ engedély is kell.

Ennyit tudok segíteni. Remélem tudod hasznosítani!

Üdv. Juli

kovine

Vissza: Egyéni vállalkozók