Szia Ági!
Én a 475 sornál azt olvasom, hogy ide az üzembe nem helyezett tárgyi eszközök értékét kell írni. Te pedig azt írod hogy üzembe lett helyezve. Miért nem számolható el écs?
Nekem ilyen még nem volt, ezért nem tudom, de talán valaki hozzáértőbb is jelentkezik.
Üdv. Ibi.
Szia Ibi, kösz a gyors válszod. Kérdezed, hogy miért nem számolhatok el écs-t. HÁT én úgy értelmezem az Szja tv. 11.sz.M.II/6 pontja szerint, hogy a lizing útján besuerzett tárgyi eszköz után értékcsökkenési leirás nem számolható el.
Ez egy 14 millió Ft-os autóbusz, amit valahol csak figyelembe lehetvenni, ezért álltam meg, és várom a segítséget.
Neked nagyon köszönöm. Szia Ági
Szia Ági!
Zárt végű pénzügyi lízingről van szó?, Ami ha lejár az ev. tulajdonába kerül az autóbusz?
A lízingszerződéssel kaptál egy számlát a vállalkozó nevére a teljes vételárról, ami alapján üzembe is helyezted az autóbuszt, ettől a naptól indul az écs. elszámolás. A lízing díjak tőkéből és kamatból állnak, a kamat költségként elszámolható.
Köszi a válaszod, ez egy zárt végű pénzügyi lizing, aminek a számlája itt van a kezemben, valóban a teljes vételárról (14 millió Ft + áfa) van kiállítva 2008.01.03.-án a vállalkozó nevére. A fizetési ütemterv alapján 2008.01.22-től 2010.03.31-ig tart a fizetés.Az autóbusz 2008.0510.-én kiállított forgalmi engedéllyal üzemben van.
Ezért nem értem, hogy a szövegben miért olvasom, hogy a lízing útján szerzett tárgyi eszköz után értékcsökkenési leírás nem számolható el. Ez ugyan tehergépkocsira vonatkozik, de az utóbusz is ide tartozna?
A kamat költséggel nincs gondom, azt ktségként számolom el, de az écs-vel, és a tárgyi eszköz écs utáni netto értékével nem tudok mit kezdeni, s ez ilyen összegű tárgyi eszköznél nem mindegy, hogy számolok vele, vagy nem.
Örülök, ha megerősítesz az általad leírtakban. Szia Ági
Kedves Ági!
A zártvégű pénzügyi lízingnél helys amit leírtatok: a tőke törlesztés nem, a kamat viszont költség és écs-t kell elszámolni.
Üdv
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 61 vendég