Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy taxis egyéni vállalkozó tételes költségelszámolást alkalmaz, gépjármű adót kell neki fizetni?
Köszönöm.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy taxis egyéni vállalkozó tételes költségelszámolást alkalmaz, gépjármű adót kell neki fizetni?
Köszönöm.
Szia! Amennyiben elszámolja a gépkocsira felmerülő költségeket (benzin, fenntartás, biztosítás...) akkor fizetnie kell a cégautóadót. Az én taxis vállalkozóm általányadós, így nem kell fizetnie cégautóadót és a törvény 80%-os költség elszámolását engedi. Nem szeretnék tolakodónak tünni, de most van lehetőség általány alá bejelentkezni a 0853-ason. Érdemes megfontolni!
üdv:tepimail
Szia MElinda,
Az én taxisomnak egy Citroen C8-a van 2500 kg feletti a megengedett össztömeg, itt a forumon is és máshol Pl: HVG Cégautó különszám azt vettem ki, hogy nem kell fizetni. Mivel a megengedett ösztömeg meghaladja a 2500 kg-or
Üdv: palmika
Szia Melinda!
Biztosan csak elírás a gépjármű adó, mert azt az önkormányzathoz kell bevallani és megfizetni
Téged valószínűleg a cégautóra vonatkozó szabályok érdekelnek. /csak a pontosítás miatt/
Valóban jobban járna a taxis, ha átjelentkezne átalányadózásra. Sokkal egyszerűbb. Most még megteheti.
Az átalányadósnak nem kell, a tételes elszámolónak kell cégautó adót fizetni.
Üdv.:szegi
Szia.
Az átalányadós semilyen költséget sem számolhat el. Benne va a 80 %-ban.
Üdv.
54. § (1) Az átalányadózás évében felmerült összes költséget elszámoltnak kell tekinteni,
beleértve a korábban és az átalányadózás időszakában beszerzett tárgyi eszközök beszerzési és
előállítási értékének az átalányadózás időszakára jutó értékcsökkenési leírását is a 11. számúmelléklet II. fejezete szerint. Az átalányadózást megelőző időszakból fennmaradt összes
elhatárolt veszteségből az átalányadózás időszakának minden évében 20-20 százalékot
elszámoltnak kell tekinteni.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég