Sziasztok!
2008 augusztus 28.-án, heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett kiváltottam az egyéni vállakozói igazolványt. Nem tudom van e jelentősége a tevékenységi körnek de leírom. /internetes kereskedelem, piaci kereskedelem/ Eddig a munkáltatóm készítette a bevallásomat, most sajna nékem kell. Abszolút kezdő vagyok ezen a téren, azt sem tudom melyik nyilatkozatokat kell kitöltenem. Ehhez kérnék segítséget tőletek. /Olvasgattam itt az üzeneteket, halvány sejtéseim már vannak./ meg arról is, hogy valamit máris elmulasztottam.
Még semmiféle bevallást nem küldtem mióta vállalkozói igazolványom van. /2008.aug.28-tól./
Honnét tudom, hogy éves, negyedéves vagy havi bevallást kell készítenem? A vállalkozást el sem kezdtem, nem volt bevételem, kiadásom, nincs alkalmazottam, szóval teljesen nulla minden. Ezért úgy gondoltam elég ha év végén az éves adóbevallást beadom. Foglakozom falusi szállásadással is ahol ugyan volt bevételem de az adómentes határt nem éri el. Ez nem vállakozói igazolványhoz kötött. Ezzel mi a helyzet?
Most azt olvasom, hogy idén már havonta kell a 0-ás bevallást is készíteni stb.
Ahogy kiveszen a hozzászólásokból: 0801, 0858, 0853 -as adatlapokat kell beadnom? Remélem sikerült leírnom érthetően, mert engem már a frász kerülget. Ha negyedévest kell akkor a szeptemberi hónappal mit csináljak, vagy mostmár éveset készítsek, vagy lehet pótolni is? Nagyon köszönöm a segítségeteket. Marcsi