Adófórum

Adózási és számviteli információk

gyed lejárta || ev kötelezettség

Egyéni vállalkozók

gyed lejárta || ev kötelezettség

HozzászólásSzerző: kerekaniko » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Szép napot mindenkinek!

Segítséget kérnék, gyed letelte után milyen bejelentési kötelezettsége van egy főállású ev-nek? (gyed megkezdése előtt már főállású vállalkozó volt) Felhívtam az Apeh-et de nem volt a hölgy teljesen bizonyos a válaszát illetően (szerinte nem kell semmit beadnom, csak majd a havi 0858-t) Most nem kellene vmi változásbejelentőt beküldeni?

Köszönöm előre is a válaszaitokat!

Anikó

kerekaniko

gyed lejárta + ev kötelezettség

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. nov. 07, 2008 3:51 pm

Szia!

Eddig a gyed időszakról nem adtál le semmit?

Szerintem a 858-at eddig is kellet volna küldeni, csak a kieső időhöz be kellett volna írni hogy gyed, most pedig azt, hogy gyes.  Fővállakozásban volt ev, amikor szült, más nem jelent helyette, mint a munkáltató, aki a gyeden- gyesen lévő munkavállalójáról adatot szolgáltat a 808-ason, szintén ezek jelölésével, 22-23-as kód.

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 07, 2008 4:07 pm

Szia Anikó! Szerintem sem kell változásbejelentőt beadni ha már a GYED előtt is főállásu egyéni vállalkozó volt. A 858nyomtatványon tudod jelölni hogy már nincs kieső idő, mert korábban is kellett a 858-at küldeni a kieső időkkel. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: kerekaniko » szomb. nov. 08, 2008 9:13 am

Szia Adótanács, Garbo50!

Ezek szerint te(ti) is azt mondod hogy elég a 0858? természetesen eddig is azt küldtem (havonta) , de úgy gondoltam hogy talán vmelyik 08T...-t is be kell küldenem( a vállalkozó nem nálam kezdett, pár hónapja "könyvelem" csak így a nem követtem az eseményeket, arról nem is beszélve hogy az előző könyvelői!!! rengeteg helyesbítést adtak be...)

Mégegyszer köszönöm a gyors választ!

üdv:Anikó

kerekaniko

Vissza: Egyéni vállalkozók