Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kisegitő családtag alkalmazása

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: hjlia » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Egyéni vállalkozó vagyok ,.Gyermekemet, mint kisegitő családtagot alkalmazhatom-e a vállalkozásomban, akinek főállásu/havi 36 órás  /munkahelye is van. ha igen, mennyi órában alkalmazhatom?Kell-e vele szerződést kötnöm, és milyet?

Előre is köszönöm a segitséget!

Hudácskó Julianna e.vállalkozó

Debrecen

hjlia

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » vas. jún. 08, 2008 1:39 pm

Szia! Igen alkalmazhatja gyermekét a szülő segitő családtagként, nincs megkötve az óra szám. Ez attól függ fizikailag hány órát tud még a munaviszonyán kívül ledolgozni. Ezt megteheti díjazás nélkül is csupán a rokonsági fokot kell igazolni az ellenőrnek, ha díjazásért alkalmazza a szülő, akkor megállapodást lehet kötni, melynek kötelező tartalmi, formai követelménye nincs úgy, mint a munkaszerződésnél. Úgy gondolom itt az oldalon a az erőforrásoknál találsz rá mintát is Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: hjlia » vas. jún. 08, 2008 3:06 pm

Ez azt jelenti, hogy akár "  kisegitő családtagként"  főállása mellett még egy teljes állásban foglalkoztathatom?  Bejelenthetem-e, hogy teljesen hivatalos legyen? Dolgozhat-e hivatalosan 2 x 36-40 órát havonta?

Az előző segitségét is megköszönve, várom további válaszát!

Köszönettel:hjlia

hjlia

HozzászólásSzerző: maya0411 » vas. jún. 08, 2008 4:17 pm

Szia! Én is most jelentettem be egy vállalkozóm gyermekét hivatalosan a kisegítő családtagként egy névleges havi 10.000 Ft dijazással heti 20 órában akinek szintén van munkaviszonya. Az  Apeh járulék osztályvezetőjével egyeztettem a fizetési kötelezettséget. Elmondása szerint a dijazás után kell fizetni 18 % SZJA-t és 11 % Eho-t. Valószinű több óraszám is lehetett volna mert erre nem kérdeztem rá, de pihenni is kell valamikor. Szia: Maya
maya0411

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » vas. jún. 08, 2008 4:55 pm

Szia! Igen dolgozhat hivatalosan  2x 36-40 órát. Mária
valterjozsefne

Vissza: Egyéni vállalkozók