Szia Heni!
Berakom amit kiemeltél a törvényből:
egyéni vállalkozó nevére szóló számviteli elszámolásra alkalmas bizonylattal igazolt - az alkalmi munkavállalói könyvben érvényesített, az előírt nyilvántartásban feltüntetett - érvényesített közteherjegyek értékének összege,
Ezzel a szöveggel csak egy gond van az egyénivállalkozó költségei között, akkor számolhat el bármit amikor konkrétan kifizeti, ha ezt úgy akarom értelmezni, amikor felhasználom és beragasztom, akkor két év múlva , mivel pénz mozgás nem történt nem fogja elfogadni az ellenőrzés.
Az egyéni vállalkozó nevére kiállított számviteli bizonylat az a nyugta, amit a postán adnak, mert nem kötelező nekik számlát róla kiállítani. Szerintem a törvény feltételezi, hogy amit megveszünk, azt be is ragasszuk, nem készletre vásároljuk. Hogy a teljes érték elszámolhatóvá váljon, ezért a ragasztást is igazolni kell. Ez már a kimutatásból ki fog derülni, hogy az összes b eragasztásra került-e.
Megborulna a pénzforgalmi szemlélet, ha nem a pénz kiadásakor vásárlásakor kerülne be a pénztárkönyvbe.
Én így értem, de várj még mások véleményére is.
Üdv: Márti