.
Sziasztok! Igen,elismerem elírtam a nyomtatványt:(( a 0753 -ra gondoltam:))
Elnézést kérek!
Szia Olga!
Segíts kérlek! Miért a 259 e, oszlopában kell szerepeltetni az eho összegét? nem az adóévet követően esedékes? Én az f oszlopban szerepeltettem:((
Anikó
Anikó!
Én is az adóévet köveztően esedékes összeghez írtam.
Olga: hát szerintem ez nemcsak a IV. negyedévet terheli, hanem az egész évet, és minek utána ekkor tudod meg, mennyi a végleges osztalék adót és ezután számolod az éves ehot, ezért szerintem teljesen logikus, hogy az adóévet követő esedékes összegről van szó.
Üdv. Kata
Sziasztok!
Szerintem is az f) oszlopba kell írni (adóévet követően esedékes), hiszen a fizetendő EHO megállapítása 02.15-én esedékes.
Nálam sincs még a folyószámlán.
Üdv. Andi
Sziasztok!
Ma bekukkantottam a magyarorszag.hu-ra:))) lekönyvelte az Apeh végre kötelezettségként is a 14% ehót!!!! 2008.02-15-i dátummal!
Köszönöm mindenkinek az építő hozzászólását.
Jó munkát!
Anikó
Sziasztok!
Nem EV magánszemély a kapott osztalék után fizetett 4 %-os eho-t, amit a kifizető fizetett meg, be kell vallani a 0753-09-es lapon? Ha igen, az a gondom, hogy nem a magánszemély fizette meg - tehát nem írható be a 0753-09-es lap 262. sorába-, viszont ha nem ír be befizetést, akkor kötelezettségként hozza ki. Ha csak a 263. sor A kifizető által levont hozzájáruklás kis kockájába írom be, akkor meg nem hozza fel a 0753-as lapon, hogy az M 09-es részletező lap ki van töltve.
Előre is köszi, Kata
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 62 vendég