Szia ! A 0753-as bevallásra önellenőrzést lehet beadni a 0753-as elején már a kódok jelzik (C), még eddig nem kellett erre újat készítenem, de újra ki kellene tölteni a bevallás megfelelő sorait, ezt még át kell nézni a tájékoztatóban, ez új dolog.
Ha a bevallást újra kitöltöd alapban más számok nem jöhetnek ki mint az eretdetiben voltak, ha az EHO-t hagytad le csak az módosulhat.
Üdv: Márti
Sziasztok!
Ha csak az ehot hagytad le tényleg akkor csak az eho változhat még ha új verzióval töltöd is ki.A 9 lap 259 sor f oszlopában kell bevald az osztalékadó alap utáni eho-t.
Én is kérdeznék azért ehhez kapcsolódóan: Szerintetek az egyéni vállalkozóknak a 0753-t mikortól lehet önellenőrízni? Február 15- től vagy május 20-tól , mivel önellenőrízni csak a bevallás benyujtásának határideje után lehet.
Köszönöm. Gabi
Szia, én is ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Kiegészitő egyéni vállalkozó 2007 szeptemberben megszüntette a vállalkozását, akkor elkészítettem a 0771-est. Most készítem a 0753-as, és az eho-nál elakadtam, uganis nem tudom, hogy a 25 % osztalák alapján kell-e csak a 14 % ehot megfizetni ( ha igen, akkor ez negyedévenként osztalékalapx 3 negyedév x 14 % ?, vagy egy összegben írom be a 3.negyedév re?).
Rá nem vonatkozik jan.1-től szept.30-ig a 10 % baleseti járulék a kivét után%
Kérem, hogy legyetek szívesek segíteni, és válaszolni. Köszi Ágnes
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 91 vendég