Adófórum

Adózási és számviteli információk

EV lakcím(székhely) változása

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: jegkorszak » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Az EV-nak lakcím(székhely) változását milyen számú nyomtatványon kell bejelentenie?

MEP-hez is?

Köszönettel: Ildikó

jegkorszak

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szomb. jún. 16, 2007 5:15 pm

Szia! Most van nekem is hasonló esetem ,megkérdeztem Az APEH Ügyfélszolgálatot és azt a választ kaptam,amikor a vállalkozónak a Személyi Ig.ban átvezetik a megváltozott adatokat a nyilvántartóban, hozzájuk autómatikusan átkerül, nem kell semmilyen nyomtatványon közölni. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: kohnmari » szomb. jún. 16, 2007 7:53 pm

Szia Ildikó!

A székhelyváltozást az okmányirodában biztosan bejelentetted, ők ezt átjelentik az APEH-nak, viszont a levelezési cím változásáról be kell küldeni a 07T102E nyomtatványt. Nálam nemrég volt egy ilyen eset, hogy a vállalkozó az okmányirodában bejelentette a székhelyváltozást, a személyi igazolványban átírták a lakcímváltozást, az APEH mégis a régi lakcímére küldött mindent, amíg át nem jelentettük a változásbejelentőn. A MEP-nél nem egyértelmű a dolog, megyénként változó, hogy mit mondanak erről.

Üdv. Mari

kohnmari

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szomb. jún. 16, 2007 7:57 pm

Szia! Az egyéni váll. székhelyének a változását az Okmányiroda jelenti automatikusan az APEH-nek, miután az egyéni váll.igazolványba azt bejegyezték. Régóta így van, most sem változott.  A lakcímváltozás bejelentése nem elég, módosítani kell a váll.ig-t is. Úgy tudom, ez 3000 Ft, 2006. év végén még ennyi volt az illeték, nincs tudomásom a módosulásról. Ha a levelezési cím módosul, akkor kell a 07T102E-n bejelenteni. Az eg.bizt.pénztárhoz már nem jelentjük a változást, 2007. január óta itt is az APEH az Úr! A magánnyugdíjpénztárnak szoktam írni néhány sort, ha EV-nél változás van. és pénztártag. Köszönő levélben értesítettek a változás bejegyzésről.(Majdnem hanyatt estem!!!!) Ha módosítod a székhelyed, érdemes átgondolni mit kell még változtatni, pl:új tevékenység felvétele, vagy régi törlése, ugyanis minden egyes alkalommal illetéket kell fizetni, addig nem  is kapod meg az új igazolványt, míg nem  viszed a befiz.csekket, de ha egyszerre  módosítasz több dolgot, az illetéket csak egyszer kell megfizetni.Üdvözlettel:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jún. 17, 2007 1:31 pm

Sziasztok! Szerintem sem kell bejelenteni a lakcimvaltozast, mert a kozponti adatbazisbol az APEH is ertesul rola. Csak akkor kell bejelentest tenni, ha a levelezesi cim ettol elter. Nekem nemreg volt egy vallalkozom, aki elkoltozott, csekket igenyeltunk, es a csekkken mar rogton az uj cim szerepelt. Udv. Ani
adotanacs

Vissza: Egyéni vállalkozók