A 06584 bev. kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy a nyugdíjas (kieg.) egyéni váll. nem vett ki váll. kivétet, tehát nemleges a bev., akkor is be kell nyújtani? Előre is köszönöm.
A 06584 bev. kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy a nyugdíjas (kieg.) egyéni váll. nem vett ki váll. kivétet, tehát nemleges a bev., akkor is be kell nyújtani? Előre is köszönöm.
Tehát akkor a főállású ev. adja be a 06584-et, a kiegészítő tevékenységű és akinek 36 órát meghaladó jogviszonya van, az a 0653-ason vallja be a járulákait!
Jól látom?
Szerintem nem jól látod. a 06584-04-es lapon ugyanis jelölni kell, hogy milyen jogviszonyban vagy vállalkozó. ("főállású", 36 órás bizt. jogviszony vagynappali tagozatos egyetem, főiskola mellett, stb.) Tehá a 0653-as mellett kell a 06584 is... Ha 0-ás, akkor is. Ráadásul a 06584-en nyilatkozhatsz is, ha nem kell beadnod 0603-at és 06084-et...
(Bírja még valaki követni ezt a dzsumbujt? :( )
Na, akkor most teljesen beállt az agyam!
Van egy e. vállalkozó. (főállású) 2006. dec.12-ig gyesen volt. Dec 13-31. szeretném beadni a járulékbevallását, és a tavalyi évre az SZJA bevallását. Bevétele a tavalyi évben nem volt. 2007. jan. 11-én a vállalkozói tevékenységét megszüntette. Segítenétek benne, hogy akkor hogyan is, és mit? :) Nagyon köszönöm!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég