Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fordított ÁFA ?

ÁFA

Fordított ÁFA ?

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. jan. 23, 2008 8:49 pm

Igen, én is láttam, hogy milyen csuda statisztikák vannak rajta. A miénken is vannak ilyenek, vagyis ööö nem ennyi. Na szóval azt akartam csak elregélni, hogy kezdőlapnak volt beállítva a honlapunk még friss korában, és persze rendre szép számot mutatott a látogatók száma. Csalóka jóleső érzés volt. Csak frissíteni kellene már.

Nem hiszem, hogy bárki foglalkozna azzal, hogy momentán én mindenkit úgy fogadok el, ahogy van. Ha nem tetszik, legfeljebb odébb állok.

Arra azért én is kiváncsi vagyok, hogy János mire jutott végül, hogyan oldották meg a problémát.

János! Megkérnélek, hogy oszd meg velünk az eredményt!

olahneedit
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Fordított ÁFA ?

HozzászólásSzerző: GIN » csüt. jan. 24, 2008 12:02 am

A statisztikát minden nap 00:03-kor a tárhelyszolgáltatóm, a Datanet.hu, automatikusan generálja - ingyen. Már jó ideje nem is néztem meg. Én csak a honlapra belinkeltem anno, hogy a látogatóim is megnézhessék. Lehet, hogy a Te szolgáltatód is ad ilyent – szintén ingyen - csak kérni kell. Egyébként a honlapom szinte minden oldalának alján van ingyenes - nem feltétlenül magyar, statisztikai ikon. Rá klikkelve Te is beszerezhetsz ilyeneket a regisztráció után.

De van egy sokkal jobb dolog! Ez a Google Desktop. Ha neked nincs ilyen, akkor innen letöltheted: http://127.0.0.1:4664/about&s=zHL3ccoz3CKkJD9IQP057Zonk1M.

Ez magyar nyelvű, és van hozzá Sidebar, van sajátgép-indexelésen alapuló Google Desktop, azaz a Google módján a saját gépeden (is, a weben is) működtethető gyors keresője. Amint el kezded beírni a gépeden lévő kereső mezőbe a valamelyik fájlodban lévő keresett szót, azonnal kiírja oldalt a találato(ka)t. Tehát a saját fájlokba is jól lehet vele keresni! Sőt ez - beállítva - a levelező programod által tárolt emilek belsejében is tud keresni, és még sok-sok mindent kijelez neked, amire szükséged lehet. Ha nincs ilyened - ajánlom, ez nagyon jó. Figyeli, mik érdekelnek Téged, és ha azon a webszájton újdonság van azt is kijelzi. Stb.

Vannak hozzá letölthető Google Gadget-ek: Analóg vagy digitális óra, naptár, névnaptár, stb., stb. Ezek bárhová elhelyezhetők a képernyődön - csak húzni kell az egérrel.

Hát ez van.

Szia, jó éjszakát! István


GIN
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Fordított ÁFA ?

HozzászólásSzerző: jános123 » csüt. jan. 24, 2008 7:08 am

Sziasztok Fórumozók!

Nagy tisztelettel köszönöm meg minden hozzászólónak a 81 db véleményt. (Talán csúcsot döntöttetek?)

Az első kérdésemmel kapcsolatban, a fordított adózás mellett döntöttem, de azzal a feltétellel, hogy a számla mellékleteként használt nyilatkozat, részletesen fogja tartalmazni a vevő és a szállító állásfoglalását az áfa besorolást illetően.

Az Apeh-tól kérek állásfoglalást, amit felfogok rakni a fórumra. Az állásfoglalás megérkezéséig nem zárom le a kérdést, így minden hozzászólót tudok értesíteni.

Köszönöm szépen, hogy ilyen sok időt töltöttek el a kérdésemre történő válaszadással.

Üdv:  János

jános123
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Fordított ÁFA ?

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. jan. 24, 2008 6:08 pm

Szia János!

Ma egy nagyon jó előadáson voltam. Az APEH azon munkatársai tartották -akik közvetlenül részt vesznek az állásfoglalások kialakításában. Nagyon jók voltak az előadók. Világos, közérthető előadás volt.

A lényeg: megkérdeztem a kérdésedet, utólagos engedélyeddel: egyértelmű fordított adózás volt a válasz. Az indok pedig az volt -amit Apafy is írt - tehát igaza van Istvánnak, hogy azért fordított adózás, mert olyan gépek karbantartásáról van szó és most konyhanyelven írom: amelyek szorosan kapcsolódnak az épülethez, stabilan rögzítettek. Eltávolításuk csak roncsolással lehetséges, stb.

Az indokot Apafy megfogalmazta a törvény nyelvén. Attól szebben nem tudnám leírni. Csak azért írtam meg, hogy még egy olyan válaszod legyen, ami a fordított adózás mellett szól. Természetesen ettől függetlenül javaslom és is a hivatalos állásfoglalás megkérését, bár mint tudod az a törvény szavával szemben csak a jóhiszeműségedet bizonyítja.

Üdvözlettel:

P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Fordított ÁFA ?

HozzászólásSzerző: jános123 » csüt. jan. 24, 2008 6:17 pm

Kedves Zsuzsa!

Nagyon szépen köszönöm, hogy megkérdezted az előadáson a kérdésemet. Nagy menet volt a fórumon, a kérdésemmel kapcsolatos vélemények kereszttűzében kialakítani az álláspontomat, de a TE válaszod is megerősít.

Mégegyszer KÖSZÖNÖM!

Üdv: János

ui. A tehenek átgondolták, továbbra is adnak tejet, így már nem érdekel az ásványvíz töltő berendezés adózása.

jános123
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Előző

Vissza: ÁFA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég