Sziasztok!
Használt gk. számláját, mivel nem készült el időben a német fél stornózta. Május hóban a számlát már az áfa bevallásba beállítottam.
A stornó most július hóban történt, és kiállításra került az új számla is.
Helyesen járok el, ha júl. 20-ig beadom az összesítő nyilatkozatot, majd mivel az önell. esedékessége júl. 25. megcsinálom az önellenőrzést, helyesbítem az összesítő bevallást is, és a helyes számla júliusi bevallásával újra végigcsinálom az egészet. Fizetési kötelezettség nem volt, és nem is lesz.
Ugyanehhez kapcsolódik, hogy német cég által Németországban végzett javítás, mert arról külön számla van ehhez a gk-hoz kapcsolódóan áfa köteles itthon? Be kell állítani a bevallásba?
Ráadásul hogy tovább bonyolítsam a helyezetet a fizetendő összeget nekünk Euróban egy magyar cég számlázza ki, akinek a kártyáján keresztül a fizetés történik. /de rendelkezünk a cég nevére szóló német számlával is, és a magyar számla is a cég nevére szól, nekem olyan mintha továbbszámlázná/ A német a számlában nem tüntetett fel áfát, és a magyar is ráírta, hogy "forgalmi adó célokra érvénytelen"/