Sziasztok.
Szerintetek ha egy Tárgyi Adómentesen kiszámlázott vizsgadíjat továbbszámlázok, de nem ugyanakkora összeggel hanem rátesszük a saját hasznunkat is akkor az marad TAM vagy Áfás lesz?
Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok.
Szerintetek ha egy Tárgyi Adómentesen kiszámlázott vizsgadíjat továbbszámlázok, de nem ugyanakkora összeggel hanem rátesszük a saját hasznunkat is akkor az marad TAM vagy Áfás lesz?
Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok!
Én nem vagyok biztos benne, hogy marad az adó alóli mentesség. Mert mi a helyzet akkor, ha egy akreditált intézmény által adómentesen számlázott vizsgadijat számláz tovább egy nem akreditált társaság? Szerintem ebben az esetben egyáltalán nem biztos a mentes továbbszámlázási lehetőség. A mentességet az akreditáció, stb. biztosítja - de csak annak aki rendelkezik a törvényi háttérrel - szerintem.
Üdv: P.Zsuzsa
Zsuzsi!
Azért írta Szedlacsek, hogy a " feltételeknek megfelel az ügylet mindenben." Ez ugyanazt jelenti, mint amit Te jogosan feszegetsz.
Szia Madora!
Oké rendben. Értettem Szedlacseket, de arra gondoltam, hogy a kérdezőnek lehet, hogy kevés a "ha egyébként mindenben megfelel" válasz ezért gondoltam egy kicsit tágítani a kört, felhívni a figyelmet kérdésben rejlő "aknára".
Abban tökéletesen igazad van, hogy az akna bármikor felrobbanhat. Elég hozzá egy rossz lépés. Nagyon jól tetted, hogy kiemelted a lényeget, s rámutattál konkrétan a robbanásveszélyes területre.
Sziasztok.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tegnap felhívam a tájékoztatási osztályt, ők az mondták hogy a 71§ 1(c) pontja alapján adómentesen kell továbbszámláznom.
Különben mi nem vagyunk akkreditáltak. Ezek szerint akkor szerintetek áfás.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég