Oldal: 1 / 1

Áfa visszaigénylés jogcímek

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: carol

Tisztelt Fórumozók,

kérdésem a következő: 530 Eft visszaigényelhető áfa egyenleggel a negyedéves bevalló akkor simán visszaigényelhet ugye? Nem volt kimenő számlája első negyedévben, de akkor ezek szerint ez nem is lényeges?

Az időszakban egyébként volt tárgyi eszköz beszerzés is, annak az áfáját is tartalmazza a 530 Eft, zártvégű pénzügyi lízing keretében, de erre itt már találtam választ, be lehet állítani visszaigénylendőként.

Köszönöm

 

 


Áfa visszaigénylés jogcímek

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 15, 2009 6:23 am
Szerző: melcsi62

Szia!  ha negyedéves ÁFÁ-s, akkor mivel a negatív ÁFA a 250 eFt-ot meghaladja, ezt követőn vizsgálni kella kifizetettséget (azokra, amelyeknél vizsgálandó) , ha kifizetettségi viszgálat után maradó negatív ÁFA még mindig eléri, ill. meghaladja a 250 eFt-ot, akkor ez a kifizetettségi vizsgálat utáni negatív ÁFA vissza is igényelhető.

/Levonandó ÁFÁ-ba minden számla levonható ÁFÁ-ja beállítható, függetlenül annak "kifizettségétől", de visszaigényelhetőségnél már vizsgálni kell a kifizetettséget is. Ha valamely kifizetettség szempontjából vizsgálandó számla akár csak pár forint összeg hiányában is nem teljes egészében kiegyenlített, akkor ott a számla teljes ÁFA összegét kell levonni mint kifizetetlent/

Üdv.