Adófórum

Adózási és számviteli információk

Számlázás Romániába

ÁFA

Számlázás Romániába

HozzászólásSzerző: magdika65 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv. Mindenkinek!

A segítségeteket a következőben kérem. Egyéni vállalkozó Romániában is alapított egy Kft.-t. Itthon egyéni vállalkozó.  Belföldön vett árút amit a Romániai Kft.-je részére át akar számlázni teljes egészében. ( Ez azért van mert a szállító a romániai cége részére csak román CMR-rel számlázott volna.) A kérdésem, hogy nekem Áfa nélkül kell átszámlázni az árút ugye, mert az Áfát-t romániában fogja megfizetni? Az Áfát. én visszaigényelhetem?

magdika65

Számlázás Romániába

HozzászólásSzerző: vargapal » hétf. dec. 01, 2008 8:59 am

Ismét elveszett amit írtam:

Akkor lesz közösségen belüli adómentes értékesítés, ha igazolni tudod, hogy az árú ténylegesen elhagyta az országot. Ekkor levonási jogod van. Tényleges mozgás nélkül nem fog menni sem a levonás, sem az adó nélküli számlázás.

vargapal

Számlázás Romániába

HozzászólásSzerző: magdika65 » hétf. dec. 01, 2008 9:25 am

Ténylegesen ki fog menni Romániába, úgy gondoltam, hogy a szállítólevelet fogom aláíratni és lepecsételtetni,( személyautóval fogja kivinni az országból. )  csak itt az a gond, hogy Romániában is a vállalkozó tudja aláírni mivel ott is Ő az ügyvezető. Ilyenkor mi a helyzet?
magdika65

Számlázás Romániába

HozzászólásSzerző: M.Éva » hétf. dec. 01, 2008 10:41 am

Szia!

Ahogyan az eredeti szállító is csak a CMR-el tudott volna számlázni EU-s értékesítést, Ő is csak így tud.Az aláiratott azállítólevél nem elegendő igazolás. hogy az áru elhagyta az országot!

Üdv:Éva

M.Éva

Számlázás Romániába

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. dec. 01, 2008 11:35 am

Az APEH készített egy összefoglaló tájékoztatást romániai ügyletekkel kapcsolatban, itt található:

http://www.apeh.hu/regiok/eszakalfold/aktualis

Romániába, Romániából irányuló ügyletek adójogi megítélése

Üdv.

garbo50

Vissza: ÁFA