Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fordított adózás ,,3váll.,,

ÁFA

Fordított adózás ,,3váll.,,

HozzászólásSzerző: Melcsi83 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Alábbi kérdésemre állásfoglalást kértem az Apehtól, de mire megjön az már nekem késő, ezért fordulok hozzátok!
Van egy Megrendelő, Vállalkozó, Alvállalkozó! Én vagyok a vállalkozó!
Kérdésem: Megrendelőtől elvállalok egy komplet ház felépítését, mivel új épületről van szó egészen biztos hogy engedélyköteles, a megrendelő is nyilatkozik, hogy engedély köteles a munka. Ebbe a munkába bele tartozik a falak glettelése,festése,tapétázása,épület takarítása. Mivel teljes egészbe vállaltam a ház építését, nekem teljes egészbe kell néznem az ügyletet, nem bonthatom meg melyik munka engedélyköteles! Fordítottan adom ki a számlát, de mi a helyzet akkor ha én a festést alvállalkozónak adom ki, én hogy nyilatkozom? Szerintem úgy hogy nem engedély köteles a ház festése! Vagy már fogalmam sincs. Szerintem nekem az alvállalkozó a festésről áfás számlát add ki? Jól gondolom? Vagy hogy van ez nem értem!
Melcsi83
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Fordított adózás ,,3váll.,,

HozzászólásSzerző: oinformáció » hétf. jún. 30, 2008 3:18 pm

Szia Melcsi83!

 

Az új áfa törvény l42.&(l/ bek. a.pontja és a lo. & d. pontja alapján bármilyen ingatlan amely létrehozása ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerül a létrehozását követően, vagy nem kerül ugyan bejegyzésre, de építési engedély köteles a fordított adózás alá tartozik.

A fő- és alvállalkozó viszonylatában ugyanolyan módon alkalmazható a fordított adózás, mint az ingatlantulajdonos (megrendelő) és a fővállalkozó vciszonylatában.

Ez egy ügyletnek minősül mindkettő ugyanazon építmény létrehozásán dolgozik, a festés is az ingatlan kivitelezésével kapcsolatos, hozzátartozik a főtevékenységhez.

Tehát mindketten a forditott adózás szabályainak megfelelően állítják ki a számláikat alvállalkozó a fővállalkozónak és a fővállalkozó is fordítottan adózik a megrendelő részére.

Szia oinformáció.

oinformáció
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am


Vissza: ÁFA

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég