Oldal: 1 / 1

Nem fogadják be a számlát

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: anais

Szép napot mindenkinek!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy árpilis 2o-i teljesítéssel kiállítottunk egy fordított adózásu részszámlát. az vállalkozási szerződés szerint. Most visszaküldik a  részszámlát azzal akifogással, hogy ugy hallották áfás számlát kellett volna kiállítani feléjük.Még lesznek részszámlák melyet számláznunk kellene, de csak áfásan akarják befogadni. Megkérdeztem,-mivel május 1 utáni lesz a teljesítés mikor végszámlát csinálunk- épitésügyi engedély köteles-e a megrendelésük. Azt mondták igen.

Hát mivel nincs átmeneti rendelkezés, van épitésügyi hatósági engedély  igy egyértermű hogy fordítottan küldöm a számlát?

Valamit nem jól értelmezek?Légyszí segítsetek.

köszi előre is a válaszokat.

 

 


Nem fogadják be a számlát

HozzászólásElküldve: hétf. jún. 16, 2008 11:32 am
Szerző: vib2

Szia!

A teljesités időpontja szerint kell figyelembe venni a számlát forditott lesz-e vagy sem. Bár ebben az esetben úgy látom mindkét esetben forditott áfás kellene legyen.Ha tavaly történt a szerződés és állitottak már ki számlát akkor lehet, hogy egyenes áfás.

  


Nem fogadják be a számlát

HozzászólásElküldve: hétf. jún. 16, 2008 11:38 am
Szerző: simke

Szia Anais!

Van átmeneti rendelkezése a fordított adózásnak a májusban bevezetett törvény szerint. 

2008. évi VII. törvény

egyes adótörvények módosításáról

 

Átmeneti rendelkezések

 

34. § Az Áfa tv. 2008. április 30. napján hatályos 142. §-a (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott azon szolgáltatásnyújtásra, amely esetében

a) az Áfa tv. szerinti teljesítés legkésőbb 2008. április 30. napjáig megtörténik, az Áfa tv. 2008. április 30. napján hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni még akkor is, ha a szolgáltatás igénybevevőjének a fizetendő adót - az Áfa tv. 60. §-a szerint - 2008. április 30. napját követően kell megállapítania;

b) a szolgáltatás igénybevevőjének a fizetendő adót - az Áfa tv. 60. §-a szerint - legkésőbb 2008. április 30. napjáig kell megállapítania, az Áfa tv. 2008. április 30. napján hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni még akkor is, ha az Áfa tv. szerinti teljesítés 2008. április 30. napját követően történik meg.

 

Én is Veled értek egyet, mivel itt teljesen mindegy, hogy áprilisi vagy májusi a teljesítés, mivel épitési engedélyköteles ingatlanon végzitek  a szolgáltatást. Ezt az "úgy hallották"-ra rá lehetne kérdezni, hogy milyen jogszabályra hivatkoznak. Javaslom, hogy hívja fel a másik fél az apeh tájékoztató vonalát. Mert szerintem még ott is így állja meg a helyét.

Üdv Etus