Adófórum

Adózási és számviteli információk

Előző év bérleti díja

ÁFA

Előző év bérleti díja

HozzászólásSzerző: csesztike » pén. feb. 22, 2008 8:52 am

Sziasztok!

A kp-s számlát le kell sztornózni (vagyis "számlával egy tekintet alá eső okirat"-ot kell kiállítani) és egy új átutalásos számlát kell készíteni 2007.12.31-i teljesítési nappal. Muszáj átutalásost, mivel a kp-s számlában a teljesítés időpontja megegyezik a számla kiállításának időpontjával, ami ebben az esetben nem jó. Fel kell könyvelni az egészet 2007 évre és az Áfát is önellenőrizni kell. Tudom, hogy nem kis munka, de mivel az összeg is nagy és a szerződésben is le van rögzítve a számlázás módja, mindenképpen ez lenne a helyes megoldás. Abból semmi baj nem lehet, ha "kimaradt" egy számla, de utána a helyére kerül minden.

Üdv: Eszter

csesztike

Előző év bérleti díja

HozzászólásSzerző: miki7508 » pén. feb. 22, 2008 9:35 am

Na most légy okos Napraforgó:>

Még talán annyit, hogy szerintem ha korábban fizet/vall be valaki áfát, mint esetleg kellene, az még mindig kisebb baj, mint ha később, mint kellene.

miki7508

Előző év bérleti díja

HozzászólásSzerző: Napraforgó » pén. feb. 22, 2008 8:22 pm

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Így sem volt egyszerű, az sem biztos hogy a legjobb, de a számlabefogadó is ma szembesült, hogy a kp-s nem a 2007 évi költsége, ezért elfogadta a következőt:

1./ A számlakibocsájtó  2008.02.22-én hivatkozással a 02.15-i kp-s számlára helyesbítésként/érvénytelenítésként (-) előjelű  kp-s számlát állított ki. (egyidejúleg pénztár Kiadási bizonylat)

2./2007.12.31. teljesítéssel, 2008.02.22.nappal és 02.22.fiz határidővel (||) előjelű számla (egyidejűleg pénztár Bevételi bizonylat)

Üdv:Napraforgó

Napraforgó

Előző

Vissza: ÁFA