Adófórum

Adózási és számviteli információk

ev megszünésekor ÁFA visszaigénylése

ÁFA

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 06, 2008 3:38 pm

Szia Mari! Én sem tudom pontosan mikori. Az az igazság, nem is akarom nagyon ezzel zaklatni, mivel egészségügyileg elég rosszul álló fiatalember. Én szóltam neki, hogy miután 100% rokkant, ha ugysem tud dolgozni, ne fizesse fölöslegesen az eü.szolg. járulékot. Valószinü akár mikori, nem kérem vissza, mivel bankszámlája sincs. Köszi Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 06, 2008 3:53 pm

Mari oda csak önell.kapcsán lehet x-et tenni. Igaza van annak aki azt írta milyen balfácán vagyok. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 06, 2008 4:05 pm

Szia Ani!

Én azért ha több, mint valószínű, hogy azért nem tudta visszaigényelni, mert nem volt meg a 4 milliós árbevétele, és évről évre ezért göngyölte tovább, visszakérném a megszűnés miatt. Nem hiszem, hogy ezen a 7 ezer forinton kiakadna az apeh és leellenőrizné. Ha meg leellenőrzik, mint írod, Te is úgy emlékszel, hogy minden számlája ki volt fizetve, járjanak akkor ők utána.

A visszautalást kérheted a címére is, nem muszáj a bankszámlára. Nekem is most szűnt meg egy egyénim, 10 ezer visszaigénylehtő áfája volt (itt is az árbevétel volt a kevés), vissza is kértük. A bankszámlát még a megszűnés napján lezáratta, úgyhogy kapásból a címét írtam be a visszaigényléshez. Kb. 1 hónap alatt fel is könyvelték neki a visszaigényelhető áfába, szerintem azóta már meg is kaphatta.

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. jan. 06, 2008 4:28 pm

Szia Kata! Az biztos hogy kifizetett számla volt, bevétel hiányában nem lehetett visszaigényelni. Az ősrégi iratok közt keresgélve megtaláltam, 1998.I-né-ben keletkezett ez a követelés. Én azóta szorgalmasan hozom ezt az egy szál adatot az ÁFA bevallásban, senki nem szólt hozzám. Ani. 
adotanacs

HozzászólásSzerző: kovalkata » vas. jan. 06, 2008 4:41 pm

Szia Ani!

Hát akkor meg szerintem egyértelmű, hogy igényeld vissza, hisz el sem évült, mivel minden évben újra meg lett erősítve, hogy ez továbbvihető követelés. Akkor évült volna el, ha ezt nem jelzed folyamatosan a bevallásokban.

Üdv. Kata

kovalkata

Előző

Vissza: ÁFA