Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fordított áfa szolgáltatás esetén

ÁFA

HozzászólásSzerző: kutacska » csüt. jún. 05, 2008 12:24 pm

Köszönöm :-) A nyilatkozattal is az a gond, hogy én hiába adtam a vállalkozómnak, még egy kitöltött példányt nem láttam, mert se neki nem akaródzik vele a macera, se az nem érti mire kell, akinek nyilatkoznia kellene. Ha most számlázott már fordítottan májusban (ajtó javítás), és nincs a számla mellett semmilyen nyilatkozat, akkor azt ki kell javítanunk egyenes áfásra, ugye?
kutacska

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. jún. 05, 2008 12:41 pm

Igazából egy dolog a fontos,a vevő be fogja-e vallani az áfá-t?

Ha igen, nincsen gond.Vélhetőleg, ha befogadta a számlát, a költséget olyan dologhoz fogja elszámolni, ami eng.köteles!

De mi van,ha nem.Örült.hogy netto összeget kell csak kifizetnie, vagy lehet olyan EVA-s, aki nem is gyűjti a kts. számláit, vagy nem is figyeli.

Sok a ha....A nyilatkozat azért fontos, mert a szla kibocsátót védi a be nem vallott áfa behajtásánál!

Az az igazság, ennek a "pudingnak" még nem volt meg a próbája!:))

Ha nem késő, megnyugtató lenne egy számlajavítás.

Üdv:Éva 

M.Éva

HozzászólásSzerző: kutacska » csüt. jún. 05, 2008 1:00 pm

Igen, nekem is megnyugtatóbb lenne a javítás. A vevő egy országos cég, megbízható, de ettől függetlenül honnan lehetnénk benne biztosak, hogy bevallotta és befizette az áfát? Szerintem sehonnan. Úgyhogy azt gondolom, inkább javítjuk a számlát, még havi áfásnál is belefér 20.-ig, és akkor nyugodtan aludhatunk. (ez a vevő nem evás, csak felmerült bennem, mi lenne ha...) Köszönöm a segítségedet. Üdv: Zsuzsa
kutacska

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. jún. 05, 2008 3:32 pm

Szívesen! Éva
M.Éva

Előző

Vissza: ÁFA