Adófórum

Adózási és számviteli információk

nem fizeték ki a számlát

ÁFA

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: salty » vas. jan. 13, 2013 5:50 pm

És ha nálam a vizsgálatot elkezdik és közben megkapom a pénzt, kifizetem lesze valamilyen következménye?
salty

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: Bakosné » vas. jan. 13, 2013 6:11 pm

A magánokirathamisítás a fizetési mód valótlansága miatt is felmerül? Feltételezzük, hogy a számla tényleges, elkészült munkáról szól..
Márti
Bakosné

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 13, 2013 6:23 pm

A magánszemély pályázati pénzhez használja fel, lehet, ha kifizetetlen a szla nem kapná meg, nem tudjuk a feltételeket, ha így van a ktgvetést megkárosítja, és így ahogy Szedlacsek írta költségvetési csalást követ el, megtalálod a Btk-ban, a 309. § körül, pénzügyi bűncselekményeknél.
tothkornelia69

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. jan. 13, 2013 6:25 pm

Pont a fizetési mód valótlan feltüntetése az,ami miatt okirat-hamisítás van.

Minden kívülállóban azt a hamis képzetet kelti, hogy ezt a számlát a kiállítása időpontjában készpénzfizetéssel pénzügyileg rendezték. Ez független a gazdasági esemény tartalmától, valóságától.

Ráadásul ez az okirat így - ahogy a kérdezőtől felmerült -, gazdasági előny jogosulatlan megszerzését eredményezhette. Mert gondolom utólag finanszírozott pályázatról van szó, ahol a támogatás kiutalásának feltétele a támogatott összeg megelőlegezése, megfizetése.

És még akár a csalás is szóba jöhet. (Ha sikerül azt is bizonyítani, hogy a támogatottnak esze ágában nem volt megfizetni ezt az összeget a szállítónak. Ehhez pedig az is elég, ha perbe bocsátkozik alperesi oldalon, érdemi ellenkérelemmel.)
szedlacsek

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. jan. 13, 2013 6:27 pm

És csalás is a szállítóval szemben. Lásd: előző hsz.

A szállító meg lehet az okirat-hamisítás mellett akár technikai bűnsegéd vagy társtettes a költségvetési csalás tényállásában. Tettes is, áldozat is.
szedlacsek

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 13, 2013 6:49 pm

Ne haragudj Salty, de a könyvelőddel nem beszéltél erről a számla kiállításról? Az sem ártana, ha egy esetleges ellenőrzésre nem egyedül mennél, hanem szakembert bíznál meg ezzel, hogy a vizsgálaton részt vegyen.
Vagy nem tudom, most kit fognak ellenőrizni,és mire terjed ki, igaz az is homályos még kissé számomra, hogy ez egyszerűsített kp fizetési számla volt?
tothkornelia69

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: Bakosné » vas. jan. 13, 2013 6:57 pm

Ha ekkora hibát követett el a kérdező, nem lehet rá valami jó megoldás, semmi?

Sajnos én is találkoztam hasonló esettel, és nem kapta meg a pénzét a számlakiállító, mert semmi sem volt a kezében.
Márti
Bakosné

nem fizeték ki a számlát

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 13, 2013 6:58 pm

Egy csöppöt tévedtem, a 309. § tb csalás, a 310. § passzol ide.
tothkornelia69

Előző

Vissza: ÁFA