Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mi lehet a probléma?

ÁFA

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

2009.11.10-től működik egy Kft.

2009-re benyújtottam a szükséges bevallásokat többek között a 0965 negyedévest is pénzügyileg nem rendezett tetelek miatt 250000alatt volt a visszaig-hető, így nem kérhettük vissza.

Utólag a váll. vezetője hozott még 2009-re számlákat és pénztári befizetésekről igazolást így (fizetendő Áfában is változás volt, így mindenképpen ellenőriznem kellett) önellenőriztem a bevallást és 266000Ft visszaig ÁFA keletkezett melynek kiutalását is kértem 2010. 4.hóban nyújtottam be és a 2010 I. negyedévi 1065-ös bevallást is figyelembe véve az önellenőrzés hatását. 

A benyújtott önell. 0965-re a következő hibaüzenet érkezett e001 Nincs előzmény bevallás, a004 Még nem élő az adózó adószáma.

Eddig semmi bajuk nem volt a 2009. évre benyújtott bevallásokkal,azokra elfogadó értesítés érkezett. Persze a 1065 bevall-ra is hibaüzenet érkezett. 

Szerintetek mi lehet a baj?

Adófolyószámlára a korábbi bevallások könyvelve lettek, törzsadatok szerint működik a cég, cégbíróság sem jelzett vissza semmit, hogy baj lenne.

Köszönöm

Andi 

kaktusz1

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: validitas » pén. máj. 07, 2010 6:44 am

Szia Andi!

A ..T201t-n az is be lett nyújtva gondolom, hogy az áfára mit választ: ált.szabályok szerinti, esetleg alanyi mentes, stb. Ha ez is rendben van, akkor nem tudom, hogy mi a bibi. Nem függesztették fel az adószámot vmi miatt? Ezt még ellenőrizni kéne.

Próbáld megtudni az APEH-tól, mert nincs semmi más tippem.

Üdv: Böbe

validitas

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: Kiskovács » pén. máj. 07, 2010 6:52 am

Szia Andi! Az EBEV-ben nézd meg a törzsadatokat, hogy a beadott T201t egyáltalán fel van-e már dolgozva. Több hónapos csúszásban vannak. Ha ott akármilyen eltérés van, az Adóalany-nyilvántartási Osztályt kell hívni. Nézd meg a folyószámlát is, mert ha a beadott IV. n. évesnél az van, hogy adókötelezettséget nem tartalmazó bevallás, akkor el kellett volna fogadniok az önrev-et. Ha viszont nincs felvíve /bocs.ez ronda szó/ akkor szerintem az önrev-re nem kell ráírni a helyesbítő vonalkód számát. Ugyanis ebben az esetben ők nyugtázták hogy beadtad /Elfogadó EBEV-nyugta/, de gyakorlatilag nem csináltak vele semmit, és ezért nem talál a rendszer előzményt. Margó

Kiskovács

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. máj. 07, 2010 12:28 pm

Szia!  A dátumokkal lehet a gond..  Nem írod, hogy volt-e önálló előtársasági időszak, valamint, hogy az ÁFA bevallást nem korábbi kezdő dátummal adtad-e be, mint ahogy adószámot kapott.. mert, ha a társ.szerződés ellenjegyzésének napjával írtad a bevallási időszak kezdő dátumát, akkor is jön ilyen üzenet, hogy még nincs élő adószáma..    Én tavaly a 09NY-re kaptam ilyen értesítést, amit természetesen már élő adószámmal töltöttem (nov.12-ig, miközben már okt. huszon valahanyadikával be is volt jegyezve), megalakult okt.01-én... és a 09NY-et a 0908-ra vonatkozóan adtam és ott a dátumot 10.01-től írtam.... aztán kiderült, hogy pld-ul mivel nincs előtársasági időszaka, még csak nem is az adószám megkapása szerinti dátummal kellett, mint kezdő dátummal, hanem a bejegyzés napjától kezdődővel..

Az elfogadó nyugtám nekem is meg volt, de aztán jött az üzenetek között a felszólítás hiánypótlásra (EBEV-üzenetek)  a004 hibakód.   És, a szemétség a dologban, hogy cégről volt szó.. egy oldal szöveg az értesítés, de egy büdös szó nem volt benne, hogy mi a bajuk a még nem élő adószámmal, mikor már akkor rég be is volt jegyezve.. kavar azzal, hogyha az 58-as bevallás, stb.. miközben 58-asa az egyéninek van, de hogy két sorba beírták volna, hogy a kezdő dátum hibás, vagy valami..

Ezért gondolom, hogy nálad is a bevalláson szereplő kezdő dátummal lehet a gond..

Üdv.

mazsi5

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » vas. máj. 09, 2010 1:33 pm

Szia,

Lehet, hogy neked lesz igazad.

A társasági szerz kelte 2009.11.10, a bejegyzés 2009.11.11. (adószámnál is ez az időpont szerepel).

Nem adtam be előtársaságra külön. A 0965-ös bevallásban időszak így  2009.11.10-2009.12.31

Hasonlóan a 09NY 0908-ra, és a 0901 is igaz ott volt lehetőség jelölni, hogy előtársaság is,ezt jelöltem.

A 0965-ös nullással a folyószámlán van és a 0901-t is könyvelték. 

Írtam levelet a bevallás feldogozásnak de még válasz nem érkezett. 

Persze akkor szórakoznak, ha visszaigénylés van (önellenőrzés eredményeként) eddig nem volt gondjuk.

Most mit csináljak. Az adószám felfüggesztést végignéztem nincs ff-e. A törzsadatok szerint Áfa körösek vagyunk negyedévesek.

Ha a dátum a probléma te mit tettél. Lehet, hogy személyesen kellett volna bemenni?

Üdv

Andi

kaktusz1

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » vas. máj. 09, 2010 1:37 pm

Szia,

Az önellenőrzésnél nem írtam rá a korábbi bevallás számát, mert nem az adóhatóság felhívására javítok hanem magam elhatározásából.  A folyószámlán ott van az előzmény bevallás, ezért nem értem, hogy mi bajuk?

Andi

kaktusz1

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » vas. máj. 09, 2010 2:15 pm

Sziasztok,

Most kaptam értesítést, hogy a 1065 feldogozták további teedő nincs. A 0965 önell-re még semmi értesítés nem érkezett de a folyószámlára felkönyvelték.

Remélem azért ennél többet is fognak küldeni legalább tudjam, hogy mi is volt valójában a gondjuk. 

Köszönöm a segítséget.

Andi

kaktusz1

Mi lehet a probléma?

HozzászólásSzerző: petya0127 » hétf. máj. 17, 2010 5:05 pm

Szia!  Az önrevízió úgy tudom, nem módosítja a bevallás gyakoriságát.
petya0127

Vissza: ÁFA