Adófórum

Adózási és számviteli információk

Vámkártya használati díj kiszámlázása

ÁFA

HozzászólásSzerző: fuzesim » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Cégünk vámügynökség, az ügyfelekkel sok esetben egy ún. vámkártya számlán számoljuk el a vámot, áftát stb-t. Ez a számla  a mi nevünkön van és csak az ügyfelek pénze forog rajta. Minden év végén kiszámlázzuk nekik az általunk meghatározott vámkártya használati díjat. (nem a bankköltséget számlázzuk tovább!) Mindig ÁFÁ-san állítottuk ki a számlát, de most az egyik ügyfelünk visszaküldte, mondván, hogy ez áfa mentes tétel.  Én úgy gondolom, hogy mivel mi nem pézügyi szolgáltatók vagyunk és nem is továbbszámlázásról van szó, így az ÁFÁt tartalmaznia kell.

Kérem segítségeteket, hogy az én értelmezésem rossz vagy az ügyfélé?

köszönöm: Melinda

fuzesim

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. márc. 18, 2009 11:05 am

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: fuzesim » szer. márc. 18, 2009 1:07 pm

Szia Olga!

Köszönöm a válaszod, viszont valószínűleg rosszul fogalmaztam az elején: a használati díjat ugyan évente számlázzuk ki, de a forgalom utáni százalékos díjként, nem pedig fix költségként...Most egy kicsit magam is megkavarodtam, bár még mindig úgy gondolom, hogy áfás a történet. ???

Üdv.:Melinda

fuzesim

HozzászólásSzerző: fuzesim » szer. márc. 18, 2009 1:09 pm

Szia Olga!

Köszönöm a válaszod, viszont valószínűleg rosszul fogalmaztam az elején: a használati díjat ugyan évente számlázzuk ki, de a forgalom utáni százalékos díjként, nem pedig fix költségként...Most egy kicsit magam is megkavarodtam, bár még mindig úgy gondolom, hogy áfás a történet. ???

Üdv.:Melinda

fuzesim

Vissza: ÁFA