Szia Ani!
Igaz, hogy eddig a használó is kiírhatta, de a gépkönyvbe nem írhatott bele. Az APEH-osok eddig sem örültek ennek, mert amennyiben a szerzvíz írta ki, neki az adatszolgáltató lapot meg kellett küldenie az APEH-nak, így az APEH már igyekezett ellenőrizni azoknál a vállalkozóknál a kiíratást, akikről nem érkezett ilyen adatszolgáltatás. Mostmár még könnyebb dolguk lesz, biztosra fognak menni.
Üdv. Mari
Eddig is elkért a szerviz 5-6eFt közötti összeget gépenként a kiolvasásért attól, aki nem tudta saját maga elvégezni. Nekem van olyan vállalkozóm, akinek 3 pénztárgépe van, mégpedig azért, mert csak 3 kis üzletből tud megélni.
Szia Ani!
Nem azt mondom, hogy én örülök ennek, nálunk már 8 ezer Ft körüli volt a kiíratás. Csak ezzel újabb tuti fogást talál az APEH, célirányosan tud menni ellenőrizni. Ez a cél.
Üdv. Mari
A legegyszerübb lenne elrendelni olyan pénztárgép használatát, amelybe az internetet is be lehet kötni. És a Hivatal havonta felhivja a gépet és kiolvassa az adatokat. Technikailag megoldható, hiszen a legtöbb pénztárgép tipus és a számitógép között nem sok különbség van. Miért kell a közutakat terhelni azzal, hogy a szervizek körutaznak és kiolvasnak.
Egyébként meg én is fel vagyok háborodva, mert az általad leirt intézkedés azt jelenti, hogy a szervizben megbizható hiteles személyek vannak, akik minden gyanu fölött állnak. De az adózó nem megbizható, mert mindig adócsaláson jár az agya. Vagy az APEH titkos megállapodást kötött a szervizzel is, mint a BSA-val a pénzmosás elleni küzdelemben????
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég