Adófórum

Adózási és számviteli információk

Szigorú számadású nyomtatványok köre

Ellenőrzés

Szigorú számadású nyomtatványok köre

HozzászólásSzerző: compunet » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

A 2012. 01. 01-től érvényes szabályozás alapján a szállítólevél bekerült a szigorú számadású bizonylatok közé. Később ezt állítólag felülvizsgálták. A jelenlegi számviteli törvény 168. §-a nem szabályozza tételesen, nyomtatványboltban a szokásos vevői adatok felvétele nélkül értékesítik a szállítólevél tömböt.
Mi a hatályos előírás? Köszönöm a választ!
compunet
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Szigorú számadású nyomtatványok köre

HozzászólásSzerző: ticus » pén. máj. 02, 2014 6:08 pm

http://www.nav.gov.hu/nav/ado/art/nyomtatvany_forgalmazok.html?query=sz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3lev%C3%A9l

"
2012.02.29.
Tájékoztató a nyomtatvány forgalmazók szállítólevél értékesítéssel kapcsolatos, 2012-től hatályba lépett adatszolgáltatási kötelezettségéről

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 3. számú melléklet K) pont 1. és 2. a) alpontjában megfogalmazott, 2012. január 1-jétől hatályos

rendelkezés szerint, a nyomtatvány forgalmazó (alforgalmazó) az általa értékesített adóigazgatási azonosításra alkalmas számla-, nyugtatömbökről, szállítólevéltömbökről – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – vevőnkénti részletezésben adatot szolgáltat a megadott adattartalommal negyedévenként, a negyedévet követő hónap 20. napjáig az állami adóhatósághoz. A szállítólevelek – az erre vonatkozó rendeleti szabályozás hiányában – jelenleg nem minősülnek adóigazgatási azonosításra alkalmasnak. Ebből következően a nyomtatvány forgalmazóknak jelenleg – a szállítólevél adóigazgatási azonosításra való alkalmasságára vonatkozó szabályozás megteremtéséig – a szállítólevél értékesítéssel összefüggően nincs adatszolgáltatási kötelezettsége.

A nyomtatvány forgalmazók szíveskedjenek figyelemmel kísérni az adóhatóság honlapján e kötelezettséggel kapcsolatban a későbbiek során megjelenő tájékoztatásokat.
"

Szerintem azóta is ez érvényes.
ticus
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:23 am


Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron