Oldal: 1 / 2

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: palmika
Sziasztok,

Hallottatok már olyat, hogy a NAV egy ellenőrzés kapcsán a könyvelőt szólítja fel hiánypótlásra, dokumentum átadására? Ezt nem az ügyvezetőnek kellene címezni, és neki beszerezni a papírokat?
köszi: palmika

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: vas. nov. 11, 2012 4:02 pm
Szerző: sz.judit
Szia Palmika
Valószínű képviseletre jogosultnak be lett jelentve a könyvelő, és nem mint könyvelőt, hanem képviselőt szólított fel dok.átadásra a NAV. A könyvelő személyét (egyenlőre) nem kell bejelenteni a NAV-nak, ezért ilyen címen nem kérhetnek tőle semmit. Üdv.Judit

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: vas. nov. 11, 2012 4:11 pm
Szerző: palmika
Mit értesz az alatt, hogy mint képviselő? arra gondolsz, hogy az ellenőrzésre kapok meghatlmazást, és így a meghatalmazottat szólítja fel? Ekkor tény, hogy én kapom a levelet, de erről itt nincs szó.

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: vas. nov. 11, 2012 9:23 pm
Szerző: Napraforgó
Szia!
Engem mint a napokban telefonon felhívott a NAV (teljesen jóhiszeműleg), hogy úgy "látják" én vagyok a könyvelője egy ev-nek, és ha így van, akkor egy nullás igazolás kiadásához küldjem be az elmaradt tavalyi 58-asokat ..!!!??? (megjegyzem, mv melletti volt, és NY-en jelentettem).
Személyen okokból, tudtomon kívül ment be az ügyfél az igazolásért. Nem akartam "indokolni" hogy miért adtam be, az ev-nek nagy szüksége volt az igazolásra, így beküldtem.

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 8:00 am
Szerző: sz.judit
arra gondolok, hogy be vagy jelentve a NAV-hoz képviseletre jogosultnak, állandó meghatalmazottnak

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 9:56 am
Szerző: varga.norbert
Amennyiben a könyvelő nem rendelkezik állandó meghatalmazással, illetve az adott ellenőrzésre vonatkozó eseti meghatalmazással, az adóhatósági iratokat adózó részére kell kézbesíteni.
Art. 124. § részletezi, hogy az irat mikor tekinthető kézbesítettnek.

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 4:56 pm
Szerző: szedlacsek
A 180-as nyomtatvány akkor mégis mire van???

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 7:07 pm
Szerző: sz.judit
pontosan erről van szó, hogy be van jelentve a NAV-hoz (ezt írtam én is, csak a nyomtatványszám nélkül), ezért tőle kérik a bizonylatokat. De lehet olyan is, hogy nincs a 180-on bejelentve, a vállalkozó saját nevében küldi a bevallásokat, ekkor csak őt kereshetik

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 9:07 pm
Szerző: Bakosné
Régebben, még az elektronikus bevallás ideje előtt, volt olyan, hogy állandó képviselőnek lehetett bejelenteni a könyvelőt, vagy mást, szerintem ilyen okból kerestek meg, vagy az ügyfeled tájékoztatása alapján.
Márti

Nav felszólítás

HozzászólásElküldve: szer. nov. 14, 2012 9:33 pm
Szerző: palmika
Én is ettől tartok, hogy állandó meghatalmazott vagyok. Vaan az Ebev-ben egy menüpont állandó meghatalmazottak lekérdezése. Azoknál akinél a régi ( 2-3 lapos) 180-as ment, ott nem szerepel a nevem, viszont az új 6 oldalasoknál már igen. Valamit rosszul töltöttünk ki?