Oldal: 1 / 3

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Bettina1977
Sziasztok! Adott cég használhatja-e állandó jelleggel másik cég technikai eszközeit (pl.: nyomtató, számítógép) végezhet-e a másik cég székhelyén üzletszerű gazdasági tevékenységét, ha nincs a másik cég székhelyére telephelye bejelentve? Köszönöm

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 7:11 am
Szerző: kaloczy
Bettina, ezt a kérdést konkretizálni kellene. Általánosságban nem lehet rá válaszolni. Ugyanis lehet olyan eset, amire azt mondjuk majd, hogy igen, minden további nélkül, de van olyan is, amit nem lehet. Mondjuk kapásból azt mondanám, hogy ez utóbbi az általános. De én elképzelhetőnek tartanám az első esetet is.
Viszont: a számítógépek használata aggályos lehet, mert azokon szoftver is van, és egy csomó szoftver használata névhez kötött. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni.
De még egyszer mondom: konkrétabban kéne fogalmaznod.
Zsuzsa

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 10:45 am
Szerző: madora100
Valóban több részletet kéne ismerni. De nem elképzelhetetlen a felvetésed, hiszen irodahelyiség és eszköz bérbevétele alapján is végezhető munka.

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 6:05 pm
Szerző: Bettina1977
Kedves Zsuzsa!

A cégem székhelyére rendszeresen bejárt egy másik cég képviselője, használta a nyomtatómat, számítógépemet. A cégem ettől a személytől is vásárolt árut, amit továbbértékesített. Úgy hallottam, hogy ha ugyanazokat a technikai eszközöket használja a másik cég képviselője -pl.: az én nyomtatómat és számítógépemet, akkor felmerülhet, hogy az adóhatóság fiktív ügyletnek minősíti a köztünk létrejött ügyleteket.Szabályos-e az, hogy az eladó cég rendszeresen az egyik vevő cégének a nyomtatóját, számítógépét használja, vagy igaz, hogy ez teljesen szabálytalan, ha nincs ott bejelentett telephelye?
Előre is köszönöm a választ

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 6:48 pm
Szerző: hrvatis
Ha az irodahelyiséget bérelné és így végezné ott a vállalkozási tevékenységét akkor is telephelyként be kellene jelentenie, éppen ez a kérdező egyik dilemmája.
A.

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 6:51 pm
Szerző: palmika
Bettina, arra gondolsz, hogy egy ellenőrzésnél felmerülhet, hogy a partnerednek nem volt számítógépe és nyomtatója, és ezért nem végezhette el a tevékenységet amit számlázott?

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 7:05 pm
Szerző: resbt
Szia!

Én a következőt javaslom (bár még mindig kevés az infó)

1: Te vagy az ingatlan "tulajdonosa-bérlője".
2: "Béla" bejár hozzád és a gépet használja.
3: "Béla" nyomtat.

nos, ha Béla számlázóprogramot telepít a Te gépedre és számláz vele Neked, akkor az már körülményes, mert ahhoz operációs rendszer kell, az pedig a Tiéd, azt nem adhatod bérbe valóban, de a számítógéphasználatot lehet bérelni.

Ha viszont semmilyen programot nem telepített a gépedre, akkor én itt pontot tennék a mondat végére.

Tényleg kellene néhány konkrétum, hogy mit csinál a számítógépeden.

Üdv: Zoltán

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 7:12 pm
Szerző: madora100
Telephelyet oda kell bejelenteni, ahol termelő tevékenység folyik. Ha pl-ul csak a számlázást végzi a bérelt helyiségben és a bérelt gépen, akkor az nem telephely.

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: csüt. aug. 30, 2012 8:11 pm
Szerző: hrvatis
Például ha az adóhatóság akkor toppan be, amikor a bérlő éppen nyomtat a bérelt helyiségben a bérbevett eszközökkel mit mondjon?
Vagy hogyan számolja el az iroda bérleti díját ha nem a székhelye vagy telephelye? Ebbe nem kötnek bele?
A.

X cég nyomtatóját használhatja-e y cég?

HozzászólásElküldve: pén. aug. 31, 2012 10:02 am
Szerző: kaloczy
Zoltánhoz csatlakozom: mielőtt még jobban belebonyolódunk a tanácsadásba, tényleg nem ártana tudni, hogy pontosan mit is csinál a gépen?
Nekem olyan érzésem van, hogy az illető időnként "bitorolja" a kérdező gépét, nyomtatóját, ami marhára dühítő, de egyáltalán nem biztos, hogy olyan rendszeres, üzletszerű tevékenységet végez, ami aggályos lehet.
Én inkább arról az oldalról "támadnám" be a főnökömnél, hogy az illetőnek semmi köze ahhoz, hogy milyen céges dolgok vannak az én gépemen, és ha használja, akkor ezeket is meg tudja nézni. (Persze ha az illető a főnök cimbije, akkor ez az okfejtés nem fogja megállni a helyét.....)
Zsuzsa