Adóhiányt nem érintő hibának mi a következménye ha az apeh tárja fel?
Adóhiányt nem érintő hibának mi a következménye ha az apeh tárja fel?
Nem nagy összegről van szó kb 7 eft.
Art 172. §
Magánszemély 200 e ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtható, ha hiányos, hibás bevallást nyújt be. Ezért nem adnak ennyit, csak ennyi a maximum. Ha nagyon szőrös szívű a revizor, 10-20 ezer max., de az is lehet, hogy csak csóválja a fejét. Annyira változó. Egyébként konkrétan mi a hiba? Hátha volt már valakinek hasonló. Éppen ellenőrzés alatt van az anyag?
EV van szó.Ökörhibát követtem el.Szja bevallásában a bankikamatot mint bevételt nem tüntettem fel.Valahogy benéztem.Ezután lesz az ellenörzés.Jó volna valami megnyugtató válasz,mert tiszta ideg vagyok így is.
Ha már értesítettek ellenőrzésre, semmit sem tehetsz, legfeljebb hogy a jóindulatát elnyerd, az anyag átadásakor megmondod, hogy van iyen hiba, de adóhiányt nem eredményez, (gondolom veszteséges volt) viszont az elhatárolt veszteséget módosítani kell.
Remélhetőleg nem lesznek túl szigorúak.
Márti
EV-nek - ha nem áfás vagy evás - nem kötelező bankszámlát vezetni. Tehát ha nem kimondottan vállalkozói számláról van szó, akkor szerintem gond egy szál se.
Zsuzsa
Az fel sem merült bennem, hogy nem vállalkozói számláról lehet szó. A magánszemélyként nyitott bankszámla kamatát akkor sem könyvelném, ha esetleg lenne a számlán vállalkozói forgalom.
Márti
Vállalkozói számláról van szó.A lakossági miatt nem fájna a fejem.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég