Adófórum

Adózási és számviteli információk

apeh javithat-e

Ellenőrzés

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: kovnebeva@freemail.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

AZ APEH LEVIZSGÁLT EGY ÜGYFELEMET TELJESKÖRÜEN 2007 ÉVTŐL, MERT VÉGELSZÁMOLÁS TÖRTÉNT, ÖNKÉNT ADTA VISSZA A VÁLLALKOZÁSÁT. AZ APEH MEGÁLLAPITOTTA, HOGY AZ APEH FOLYÓSZÁMLÁJÁN LEVŐ PÉNZ NEM JÁR NEKI  VISSZA, EGYÉBKÉNT LEZÁRTÁK AZ ÜGYET, KIADTÁK NEKI A  -S ADÓIGAZOLÁST, AMIVEL MEHET AZ ÜGYVÉDHEZ, HOGY MEGSZÜNTESSE A BT-T.A VISSZA NEM JÁRÓ PÉNZÉRT ENGEM HIBÁZTAT, HOGY ROSSZUL KÖNYVELTEM, ÉS AZT MONDJA, HOGY AZ ELLENŐRŐK KIJAVITOTTÁK A HIBÁUNATM ÉS AZ ÁLLITÓLAGOS ROSSZ BEVALLÁSAIMAT, BÁR ENGEM AZ APEH EGYETLEN EGYSZER SEM HIVOTT FEL, HOGY NEM ÉRTI A KÖNYVELÉSI TÉTELEKET, VAGY VALAMIT  ROSSZUL KÖNYVELTTEM,      DE Ő AZT MONDTA, HOGY AZ APEH BELEJAVITOTT A HIBÁS KÖNYVELÉSEMBE ÉS BEVALLÁSAIMBA, KÉRDÉSEM, HOGY TÉNYLEG BELEJAVITHAT-E AZ APEH  A KÖNYVELÉSEMBE TUDTOM NÉLKÜL, VAGY CSAK Ő MONDJA. A HATÁROZATOT NEKEM NEM MUTATTA MEG, AZ JOGERŐRE EMELKEDETT, 15 NAPON BELÜL NEM FELLEBBEZETT, MOST AKARJA UJBÓL ÁTVIZSGÁLTATNI AZ ANYAGOT, MERT SZERINTE ROSSZ AZ EGÉSZ, ÉN UGY TUDOM, HOGY HATÁRIDŐ LETELTE UTÁN NEM FELLEBBEZHET, VAGY LEHET KÉRNI UJ VIZSGÁLATOT? KÉREM SEGITSETEK!

 

kovnebeva@freemail.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:26 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » kedd nov. 23, 2010 11:08 am

Nem tudom milyen összegről van szó, meg így látatlanul elég nehéz bármit is mondani, de lehet elévült követelés, lehet az apeh által el nem ismert követelés is(pl. egy régi átvezetési kérelem nem lett könyvelve ), szóval kicsit konkrétabban írd le, de ha még te sem láttad a határozatot...akkor mit vár az ügyfeled tőled ? mégis mi alapján kellett volna reagálnod

Vic

nagyeva1980
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: palmika » kedd nov. 23, 2010 12:21 pm

Szia,

jogerőre emelkedés után felügyeleti eljárást indíthat. Ha bármely beadvány fellebbezési határidőn túl érkezik, felügyeleti eljárásként kezelik. Ha jól tudom min 10.000 Ft az illeték, vagy ha összegre vonatkozik a felügyeleti eljárás, annak százalékában határozzák meg 4-5 % kb.

Konkrétumok nélkül, tényleg nehéz megmondani, hogy mi lehet a gond. Szintén elévülésre tudok gondolni.

Hogy tud az APEH a könyvelésedbe javítani? a program a főkönyv nálad van, nem? Csak bizonyos esetekben tud javítani az APEH, max felszólít a javításra? Az ART legalábbis ezt írja.

palmika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:19 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: validitas » kedd nov. 23, 2010 12:26 pm

Az APEH könyvelésbe nem javíthat, és nem is javít bele. Ha valami hibás a könyvelésben, illetve az adómegállapításban és bevallásban, azt az ellenőrzés lezárásakor jegyzőkönyvben rögzítik.

A jegyzőkönyvre írásbeli észrevételt lehet tenni 8 napon belül. Majd ezután hozza meg a határozatot. Abban részletesen rögzítve van, mely adónemben milyen összegű hibát találtak, és mi volt a hiba pontosan (pl. jogtalan áfa levonás, mert nem helyes alakilag v.tartalmilag a számla, stb,).

A határozat ellen fellebbezéssel lehet élni, ha nem értesz egyet a megállapításokkal. Természetesen a fellebbezésnek megalapozottnak kell lennie, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelőnek.

Ha mindez nem így zajlott, ott a vállalkozó nem ért valamit. Ahogyan Vic is írta, elképzelhető, hogy elévült valamely túlfizetés, azt törölték. Így vakon, a határozat nélkül semmit sem lehet tudni. És a vállalkozó hiába megy máshoz átvizsgáltatni, ellened nem sokat tehet, mert sem azt nem tette lehetővé, hogy megismerd a jegyzőkönyvet (határozat van-e egyáltalán már!??), sem azt, hogy reagálj rá.

Valószínűleg ő ért nagyon félre valamit. De a tények ismerete nélkül csak találgatni lehet. Mindenesetre szerintem szólítsd fel írásban, hogy tegye lehetővé számodra, hogy megismerd az APEH jegyzőkönyvét vagy határozatát, amire eddig nem adott lehetőséget. Tértivevényes ajánlott levélben kérd!

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd nov. 23, 2010 12:47 pm

Ismét egy "jó kis vállalkozó"! Jellemző! Felháborítóan viselkedik veled, alaptalanul, a védekezés lehetősége nélkül mindennel megvádol. Én is Böbe álláspontját támogatom, ő érthet valamit nagyon félre...

Üdv. Kata 

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: kovnebeva@freemail.hu » kedd nov. 23, 2010 4:15 pm

Nagyon megörültem a válaszotoknak, egy kicsit megnyugodtam, én is ugy éreztem, hogy alaptalanul vádolnak. Gondolom az is jó, ha hozza a jegyzőkönyvet, vagy határozatot, aláirattatom vele, hogy mikor olvastam el, mert már mondtam neki, hogy arra sem méltatott, hogy megmutassa ezeket. Ha holnap elhozza, akkor az előbb leirtakat aláirattatom vele, különben nem olvasom el,ha nem irja alá. Ez igy jó lesz? köszi 

Éva

 

kovnebeva@freemail.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:26 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » kedd nov. 23, 2010 4:24 pm

Írjatok egy feljegyzést/jegyzőkönyvet, hogy mikor adta át részedre a jegyzőkönyvet. De ettől függetlenül majd ird meg, hogy mi volt benne , hogy tudjunk segíteni,kiváncsi vagyok mi volt az ok.

Vic

nagyeva1980
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd nov. 23, 2010 4:44 pm

Igen egy feljegyzést írjatok, hogy mikor, milyen anyagokat, apehos iratokat, határozatot adott át neked. Nyugodtan beleírhatod, hogy eddig ezeket nem bocsájtotta még a rendelkezésedre, így te még semmit nem tudsz ezidáig ezekről. Így ha bármi határidő mulasztás van, ez alapján nem kenheti rád semmit.

Üdv. Kata

kovalkata
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: farkaskatalin » szer. nov. 24, 2010 7:10 am

Adófolyószámlát nem tudsz megnézni? Abból sok minden kiolvasható!
farkaskatalin
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

apeh javithat-e

HozzászólásSzerző: kovnebeva@freemail.hu » szer. nov. 24, 2010 9:42 am

KÖSZI A JÓTANÁCSOKAT,LEHET, HOGY NEM FOGOM LÁTNI A JEGYZŐKÖNYVET,HATÁROZATOT, MERT ŐK EGYBŐL ÜGYVÉDHEZ MENNEK , ÉS NAGYON ELFAJULT A HELYZET. A JOGÁSZOK AZT MONDJÁK, HOGY VALÓBAN VAN A FENT LEIRT FELÜGYELETI ELJÁRÁS, AMI ILLETÉKKÖTELES, DE VAN EGY OLYAN LEHETŐSÉG IS, HOGY UJBÓL KÉRIK AZ ELLENŐRZÉS LEFOLYTATÁSÁT INGYEN ÉS BÉRMENTVE, MERT VALAMI OLYAN UJ  DOLOG KERÜLT A BIRTOKUKBA, AMIT AZ APEH NEM VIZSGÁLT, VAGY NEM VIZSGÁLHATOTT, MERT MOST KERÜLT A TUDOMÁSUKRA.ÉN KÖLTSÉGSZÁMLÁRA GONDOLOK, AMI NYILVÁN VÁLTOZTATJA AZ EREDMÉNYT.PERSZE GONDOLOM NEM TUDJÁTOK MEGJÓSOLNI, HOGY FOG-E AZ APEH EZZEL FOGLALKOZNI, VAGY NEM?

MÉG AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY GÉPKOCSIHASZNÁLATOT UTINYILVÁNTARTÁSSAL ELSZÁMOLNAK KÖLTSÉGKÉNT, DE EZ IRREÁLISAN MAGAS, /TÖBB SZÁZEZER FT/ OLYAN  MEGTETT TÉTEL IS VAN BENNE, AHOL NEM IS JÁRTAK, A RÉGI KÖNYVELŐ MEGMONDTA, HOGY MENNYI LEGYEN AZ ÖSSZEG, HOGY "JÓ LEGYEN AZ EREDMÉNY", EZT MEG LEHET-E REKLAMÁLNI UTÓLAG, AZ APEH MÁR JÓVÁHAGYTA, LEVIZSGÁLTA A CÉGET?

KÖSZI 

ÉVA

kovnebeva@freemail.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:26 am

Következő

Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég