Adófórum

Adózási és számviteli információk

Újra könyvelés

Ellenőrzés

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: mazsibt » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Határozatlan vagyok egy kicsit. Egy kisközért tulajdonosa megkért hogy az elmúlt két évet 2008 és 2009-et könyveljem újra mert úgy érzi hogy az előző könyvelő nem csinálta jól a dolgát. Nem tudom hogy mennyit szokás ilyenkor kérni az ügyféltől, ha a mostani havidíj szerint számláznám le neki az elmúlt két év könyvelési díját rosszul lesz. Hogy szoktatok ilyenkor dijjazni? 

mazsibt
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. jún. 23, 2010 2:05 pm

Ilyet elvből nem szoktam vállalni!

üdv:Nelly

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: mazsibt » szer. jún. 23, 2010 2:09 pm

Szia Nelly

Nem én javasoltam neki, ő gondolja úgy hogy újra könyveltetné! Miért nem vállalod?

mazsibt
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. jún. 23, 2010 2:23 pm

Szia!

Miért kellene kevesebbet fizetnie az új könyvelésért -sőt szerintem ha eltérés lesz - márpedig mi másért csináltatná újból ha nem ebben reménykedik akkor mindent végig kell javítani - mert a könyvelés egy dolog, de sok minden következhet belőle. 

Egyébként ha nem volt elégedett miért csak két év múlva vált?

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. jún. 23, 2010 2:26 pm

Mint írtam elvből!

Úgy vélem nem kell féltetlenül mindent bevállalnom, majd akad más aki elvégzi ezt a feladatot.

Ki nem állhatom az efféle ügyfeleket! Valamiért eddig jó volt neki a könyvelő. Ha megváltozott a viszonyuk, vagy valamiért már nem bízik benne kell keresni egy másikat!

Gusztustalannak tartom, ahogy néha a könyvelőket próbálják egymás ellen játszani, de a könyvelők is legalább annyira hibásak hogy belemennek ezekbe a játékokba!

Ha majd átviszi hozzád a könyveltetnivalóját, gondolod veled nem fogja ugyanezt eljátszani????

Üdv:Nelly

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: mazsibt » szer. jún. 23, 2010 2:41 pm

1995 óta működik a cég. 2008 és 2009 évben könyvelt neki az a könyvelő akitől januártól áthozta a könyvelést hozzám. Nálam derültek ki problémák amit az előző könyvelésből hozott át. Sajnos nem volt közlékeny a könyvelő vele így sose tudta hogy áll a cég, ha kérdezte nem válaszolt vagy visszahívást igért neki amit soha nem tartott be. Ügyfelem állítása szerint a két év alatt egyszer se hívta őt fel a könyvelő. Ami tény hogy január óta kétszer sikerült vele beszélnem és kb 202szer nem vette fel a telefont és még e-mail-ra se válaszol. nincs lezárva a 2009es év se bevallások az ablakba. és a havi díjakat beszedte tőle. 800 ezer foritnos raktár készlet helyett csinált 8 milliósat így hatalmas nyereséggel zárt 2008-ban. Ezek után könyveltetne újból!  Még nem mondtam neki semmit tehát még nem vállaltam el, még nem kértek tőlem ilyet ezért vagyok tanácstalan, hogy ha el is vállalom mik szoktak lenni a díjjazások. mert ha a mostani havidíjjal számolnám a 24 hónapot akkor az százezrekbe kerülne neki. Egy bt-ről van szó, egy vidéki kis közértről. Gondoltam először havi 10 ezerre hogy ne térjen ki a hitéből de rengeteg munka lenne vele, ha csak annyi anyaga is lenne mint most.

 

mazsibt
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. jún. 23, 2010 3:15 pm

Látod, Te magad is látod, hogy a munka rengeteg lenne. Ő rendel, Te megmondod mindezt mennyiért tudod elvállalni és a kapott információ birtokában dönthet majd. Szerintem ez ferr üzlet. Ha egyéb érdek is fűzödik hozzá, akkor - mondjuk mindenárom meg szeretném tartani az ügyfelet akkor mennyiségi kedvezményt adj neki pld. x%-ot. Tájékoztasd arról hogy mennyit takarítasz meg neki és mennyibe kerülhetnek a be nem adott bevallások.

Ez az én véleményem. A rossz könyvelőre az el nem végzett munkára nem sajnálta hónapokon keresztü kiadni a pénzt akkor ha Te dolgozni fogsz érte, - nem keveset - miért is ne kérhetnéd el a munkád árát. Legfeljebb nem rendeli meg a munkát vagy nem Tőled rendeli meg a munkát.

P.Zsuzsa

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jún. 23, 2010 3:36 pm

Szia!

Ezt nem értem:  "800 ezer foritnos raktár készlet helyett csinált 8 milliósat"

A könyvelő nem "csinál" semmilyen raktár készletet, hanem a leltárban szereplő értéket szerepelteti készletként.

Vagy a kedves, korrekt ügyfél nem csinált leltározást, és a könyvelőtől várta el, hogy állapítsa meg ő a készletet? Valami itt nem egészen tiszta számomra. Sokszor az ügyfél ragaszkodik hozzá, hogy nyereségnek kell lenni mindenáron, pl. hitelkérelem vagy pályázat miatt, s ő adja meg a készletet. Erre azért érdemes rákérdezni, mert nem feltételezem, hogy az előző könyvelővel nem beszélték meg az eredményt, ill. amikor aláírta a mérleget az ügyfél, akkor sem kérdezett rá.

A másik gyanús szöveg, hogy egyszer sem hívta egy év alatt sem az ügyfelet az előző könyvelő. Ez is olyan szöveg szokott lenni, ami csak felében-harmadában igaz, vagy még annyira se. 

De ez lényegtelen, ha az ügyfél újra szeretné könyveltetni, akkor szerintem Zsuzsa tanácsait fogadd meg.

Üdv:Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: mazsibt » szer. jún. 23, 2010 3:49 pm

Szia!

A leltárt láttam amit a könyvelőnek adott le 800 ezer forintrol szól, de a 0829es bevallásban több mint 8 milliós készlet szerepel, nem beszélték meg a a beszámolót.

Valami biztos van abban hogy nem hívta fel ugyanis a könyvelő még számomra is elérhetetlen, csak cseng-cseng-cseng a telefon, majd hangposta. Egész nap, és még az e-mailra se válaszol, de látom hogy elolvasta mert jön a visszajelzés. 

mazsibt
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:25 am

Újra könyvelés

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jún. 23, 2010 4:03 pm

Ezek szerint az elődöd a hunyó. Akkor szerintem gondold át, hogy mennyiért éri meg neked ez a nagy munka - meg az önellőrzések, bevallások pótlása, stb. És - ahogy Zsuzsa is írta - esetleg engedményt adsz az ügyfélnek, ha meg szeretnéd tartani. 

De azt érdemes benne tudatosítani, hogy fillérekért nem dolgozol, érezze, hogy mennyibe kerülne, de a kedvéért adsz némi engedményt. Annyit kérj, amitől úgy gondolod, hogy még éppen nem esik hanyatt, de neked is megérje. Remélhetőleg korrekt az ügyfél és ki is fizeti a munkádat - manapság sajnos már ez is erősen kérdéses.

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Következő

Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron