Szia!
Az 53-as bevallását nézhetik, hogy mennyi vállalkozói kivétet vallott be, mi után fizetett nyugdíjjárulékot. A NYENYI bevallásokat összehasonlíthatják az 53-as bevallással, hogy azonosak- e a bevallásra kerülü nyugdíjjárulék alapok.
Nekem nyugdíjast ellenőriztek, mert kérte a 0,05%-os nyugdíjemelést a befizetett 9,5% nyugdíjjárulék után és ezeket nézték meg.
Üdv.Olga
Sziasztok!
Nem a kérdésre, csak a kérdéshez: Mintha bekerült volna azt ART-ba, hogy nem kérhetnek olyat, amil egy másik adatbázisban rendelkezésre áll.....
Gondolom azért az APEH tudna adatot szolgáltatni ehhez az ellenőrzéshez több oldalról is, mert mire való a TAJ és az adóazonosító?!
De ez egyszerűbb így úgy tűnik egyszerűbb és könnyebb út - meg különben is ki "mer" szembeszállni!?
Sziasztok!
Nekem olyan ellenőrzésem volt, hogy egy 2008-ban éve megszűnt vállalkozó, aki a megszűnéskor magas kivétet vett ki (addigi hónapokban nem volt kivétje), gondolt egyet, és 1 év után kérte a 0,5% emelést. Kitöltöttem az igénylőt, amin kérdezte, hogy vállalta-e 2007-ben a nyj fizetését 01-03hóra, vagy nem, beírtam, hogy igen, de ugye nincs jelentősége, mert 2007-ben nem vett ki kivétet. Na, erre kijött 2 ember, és leellenőrizte, hogy miért vállalta, ha nem volt kivétje? Kérték a nyenyi adatszolgáltatást, és az 53-as bevallásokat. "Megróttak", hogy ezt nem így kellett volna, és majd küldik a határozatot, amiben leírják, hogy javítsuk az igénylőt, hogy "nem vállalta" arra a 3 hónapra, és küldjük be a javítást. Na, megjött a határozat, hogy minden rendben, elfogadták, megítélték, stb. Gondolom, a hazafelé tartó út alatt rájöttek, hogy az egésznek semmi értelme, ha vállalta, ha nem, 0-ból 0-t fizet. Ezért viszont 2 ember lejött 100km-re...
Ja, igen, nálunk pénztárkönyvet is kértek.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég