Adófórum

Adózási és számviteli információk

Környzetvédelmi termékdíj csomagolásra

Ellenőrzés

Környzetvédelmi termékdíj csomagolásra

HozzászólásSzerző: bmolnare » szomb. márc. 24, 2007 3:27 pm

Kedves TT, csomagolásról van szó, magyarul a kartondobozok súlya után számolom, vagyis bruttó-nettó súly *16 ft, a behozatal pedig EU-s mert ami import azt kiszámolja a vámhivatal, átcsomagolás nem történik mert legtöbbször ugyanabban a formában megy tovább, vagy legfeljebb más dobozba rakjuk bele de az eredeti csomagolása megmarad.köszönöm.
bmolnare
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Környzetvédelmi termékdíj csomagolásra

HozzászólásSzerző: atom69 » hétf. márc. 26, 2007 10:28 am

Kedves Erzsi!

1. Amennyiben az Importból beérkező termék csomagolása átcsomagolás nélkül teljes egészében külföldi kiszállításra kerül: 

Fel kell venni a VPOP-val a kapcsolatot, hogy van-e olyan megoldás a részükről, hogy nem vetik ki ezen csomagolásokra a termékdíjat.

Amennyiben a VPOP nem partner, akkor az APEH-től visszaigényelhető a kiszállított termékek csomagolásának a termékdíja. Rendelkezni kell egy belső nyilvántartással, melyben szerepel a bejövő termékek csomagolásának a mennyisége kg-ban, havi bontásban; a másik oldalon pedig a külföldre kiszállított termék csomagolásának a mennyisége kg-ban, hvi bontásban. Természetesen ezeket az adatokat alá kell támasztani a bejövő. illetve a kiszállítást igazoló dokumentumokkal.

2. Amennyiben a Közösségen belülről  beérkező termék csomagolása átcsomagolás nélkül teljes egészében külföldi kiszállításra kerül:

Ebben az esetben egyáltalán nem kell termékdíjat fizetni, elegendő a fentiekben leírt belső nyilvántartás vezetése és alátámasztása a megfelelő dokumentumokkal.

Üdvözlettel!
TT

atom69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Előző

Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég