Adófórum

Adózási és számviteli információk

Mi jön még?

Ellenőrzés

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: Jessy » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Tegnap meglátogatott  vízművek egyik alkalmazottja vízóra ellenőrzésre hivatkozva. Miután leellenőrizte,elmondta,hogy tulajdonképpen azért jött mert ki van nekik adva,hogy járják az utcákat és ahol cégtáblát vagy vállalkozásra utaló irodát látnak ellenőrizzék vízmérőket,mert valószínű,hogy lakossági áron fogyasztják a vizet.

Mondom neki,hogy én egyéni vállalkozóként a saját lakásomban egymagam dolgozom, és a könyveléshez  nem használok vizet. Azt mondja: nem baj de vállalkozó vagyok és két lehetőségem van.

1. megterveztetem és kiépítem az almérőt (de hova rakjam amikor csak 1 WC és 1 Mosdókagyló van a lakásba?)

2. a teljes családi vízfogyasztásunkat az emelt nem lakossági díjjal fogják kiszámlázni.

Elég ideges lettem mert még azt is elmondta, hogy csak olyan helyre megy be, ahol látszik,hogy vállalkozás folyik, tehát ha valaki zárt kapuk mögött dolgozik arra nem vonatkozik az eljárás.

Hallottatok már ilyen szankciókat? Mert persze más ahol a vizet használják a vállalkozáshoz pl. fodrász, de ha ez általános lesz és még a villany meg a fűtés is közületnek tekint minden vállalkozót akkor végünk!!

Jessy 

Jessy

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » csüt. szept. 17, 2009 8:16 am

Nehogy már a családom azért fizessen többet, mert én vállalkozok. Tényleg a könyveléshez szerintem "tök sok " vizet használunk, azzal mossuk tisztára a cégeket, meg a lóvét........nem is értem miért nem vágtad rá neki. ?????? nevetségesek , már nem tudnak mit kitalálni. Sőt egy fuvarozó akinek kint a cégtábla, hogy használ vizet amikor fuvaroz ?
nagyeva1980

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » csüt. szept. 17, 2009 8:30 am

Hát a kis p....m még nem kéne nekik????

(Bocs, hölgyeim!)

szedlacsek

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: melcsi62 » csüt. szept. 17, 2009 8:34 am

Szia!  Két éve összerúgtam a port az áramszolgáltatóval, (pénzt követeltem tőlük vissza a részeg villanyóra leolvasó hülyesége miatt) amire ők fogták és un. áramkommandóval megszálltak, jött velük az áramszolgáltató vezető embere is  és sec.perc. szétkapták a villányóraszekrényt és a villanyórákat, közölték, hogy a lakásomba is köteles vagyok őket beengedni.. el húzatták a heverőket, stb... hogy ha ott van konnektor esetleg, akkor nekik azt is nézni kell, hogy annak a fogyasztása jelentkezik-e az órák valamilyéken, minden kapcsolót felkapcsoltak, minden konnektort lepróbáltak... miután minden rendben volt, közölte a főnök, hogy mivel  két szobában is látott számítógépet, lépéseket fog tenni, hogy ne kaphassam az áramot a lakásomban lakossági áramként.....

Mondtam neki, hogy kevés számítógépet látott, mert a fiamnak is két számítógépe van és nekem is.. én ugyan mvisz..mellett egyéni vállalkozó is vagyok, és a székhelyem a lakásom, de ettől még nem hiszen, hogy üzleti fogyasztó lennék... mire Ő!  De egész biztosan számolok el a vállalkozásomban áramköltséget is... stb.stb., mire közöltem vele, hogy egyébként EVÁ-s vagyok, tehát semmilyen költséget nem számolok el...  A pénzemet visszakaptam, azóta még volt velük egy csata ... de továbbra is lakossági díjszabású áramot fizetek...

Na a vizes, az még nálam nem járt... Igaz nekem semmilyen tábla nincs kinn, mert keményen adót fizető polgárként olyan a közbiztonságban van részem, hogy rendre betörnek azokba a családi házakban a településen, ahol valamilyen cégtábla kinn van, így én is levettem az enyémet. Reggeltől estig a munkahelyemen vagyok, amikor dolgozok. Az adók, járulékok levonása után a munkabéremből, valamint az egyéni vállalkozásomból nincs annyi pénzem, hogy biztonsági szolgálatot fizessek, vagy valakivel őriztessem a lakásomat, csak azért mert cégtábla van rajta.

Üdv.

melcsi62

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » csüt. szept. 17, 2009 8:50 am

Az áramkommandósokkal nekem is volt egy jó kis meccsem! Szintén pénzt kértem vissza az EON-tól és az elszámolásuk késedelme miatt még 346 Ft késedelmi kamatot is kivertem belőlük. Nem a pénzért, hanem elvből!

No, jöttek is többször napközben, egy-egy fecnit maguk után hagyva, hogy hívjam fel őket. Mivel én nem akartam tőlük semmit, így nem is hívtam őket. Pár hónap sikertelenség múlva jött egy tértivevényes levél tőlük, hogy de. 11-kor legyek otthon, mert különben irgum-burgum. Erre visszaírtam, hogy majd három hét múlva, 18,15-kor ráérek fogadni őket. 18,00-kor csöngettek. Mondtam nekik  hogy majd 18:15-kor. A bútorokhoz nem hagytam nyúlni őket, rendőrök kihivását helyeztem kilátásba. Erre elkotródtak.

Senki ne hagyja, hogy packázzanak velünk.

Ps. A "kommandósoknak" megmondtam kifele menet, hogy nem velük, hanem az idióta "parancsnokaikkal" van bajom.

szedlacsek

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: madora100 » csüt. szept. 17, 2009 12:16 pm

Na, ezek szép kis sztorik voltak. Én jómagam is a lakásomban dolgozom, de még rémálmomban sem jutott volna ezsemben, hogy az áramot esetleg nem lakossági áron vehetem igénybe. Melcsihez hasonlóan, még ráadásul én is evás vagyok, s egy fillér költséget nem számolok el(nem számolhatok el) a felmerülő rezsiköltségekből.
madora100

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: MonokiM » csüt. szept. 17, 2009 12:22 pm

Sziasztok!

A szemétdíj is több a vállalkozások esetén :) :( (Nevetek kínomban és sírok egyszerre.)

MonokiM

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. szept. 17, 2009 1:04 pm

Hát lehet, ha bejelentenéd, hogy vállalkozó vagy, akkor még az is kéne nekik !! :-))))
kovalkata

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. szept. 17, 2009 1:07 pm

Egyébként undorító. Azok a vállakozások, akiknél a székhely és lakás egyben van (ha csak nem fodrász, ahogy Ti is írtátok), nálam senki (én sem) számolok el vízdíjat költségként.

Üdv. Kata 

kovalkata

Mi jön még?

HozzászólásSzerző: MonokiM » csüt. szept. 17, 2009 1:19 pm

Nem az a lényeg, hogy költségként elszámolod-e, hanem vállalkozás vagy, vagy sem. Aztán, hogy a horribilis díjat te elszámolod-e a vállalkozásodban, az már tökmindegy ebben az esetben :( A lényeg az, hogy a törvényesen felvett százmilliárdok tökre okék, a fura törvények miatt megbukott párezerforintos "csalók" elnyerjék méltó büntetésüket. (...fizessenek érte többszázezer forintos bírságot, meg támadja le őket a kommandó).
MonokiM

Következő

Vissza: Ellenőrzés