Oldal: 1 / 1

Fuvarszervező cég ellenőrzése

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: kne-rozsa

Sziasztok,

 

Érdeklődni szeretnék ki halott már róla, vagy hogy csináljátok,A magyar közlöny 63. számában van szó róla, hogy a fuvarszervező cégnek az alvállalkozóitol, fuvarozótól kapott számlát 30 napon belül ki kell fizetni májustól. ezzel csak az a problémám, hogy mi eseti megbízásokat kötünk, ( mert nagyon sok fuvarozóval csak egy szállításunk van, ezért nem tudunk vele un. keret szerződést kötni)ahol leírjuk, hogy fizetés a számla beérkezésétől számított 45 banki nap. Ezt a megbizást a fuvarozó bélyegzővel és aláírással ellátva visszafaxolja, hogy ezzel a feltétellel elfogadja a megbízást. Na most viszont itt a 7§ alapján én nekem a számláját 30 napon belül ki kellene fizetnem.

Volt valakinek ezzel kapcsolatban ellenőrzése?Mert azt hallottam, hogy az Apeh külön osztályt hozott erre létre. És ezeket az eseti megbízásokat nem is fogadja el. Viszont azt meg nevetségesnek tartom, hogy minden egyes céggel kössek ilyen keretes szerződést.

Aki ismeri ezt a fuvarszervező szakmát, akkor az tudja, hogy hogyan működnek ezek az eseti megállapodások.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Virág.

 


Fuvarszervező cég ellenőrzése

HozzászólásElküldve: kedd szept. 15, 2009 6:33 am
Szerző: ANALIZIS

Szia Virág!

 Ugyan nem olvastam át tüzetesebben, de a rendelet a kabotázs szabályozásait érinti, ahogy én átfutottam a 101/2009et. Erre gondolsz?

Ibolya

 


Fuvarszervező cég ellenőrzése

HozzászólásElküldve: kedd szept. 22, 2009 2:54 pm
Szerző: kne-rozsa

Szia Ibolya.

 

Igen a 7 § van írva, ha jól értelmezem

 

 

Virág