Adófórum

Adózási és számviteli információk

MI ér egy ügyvéd által készített szerződés?

Ellenőrzés

MI ér egy ügyvéd által készített szerződés?

HozzászólásSzerző: magdili51 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Tavaly augusztusban eladtam Kft-met. A szerződést ügyvéd készítette, fiókba tette, és nem továbbította a Cégbiróság felé. Véletlenül tudtam meg, hogy még a mai napig én szerepelek ügyvezetőkést a Kft élén. Közben az Apeh végrehajtási eljárást inditott a cég ellen. Mit tehetek én, hiszen már egy éve nem foglalkozom a volt cégemmel, nincs rálátásom. Az új tulajdonosok bármit csinálhattak az én nevemben.

Kérem, akinek van ilyen tapasztalata, vagy tud nekem hasznos tanácsot adni, irjon.

Még egy kérdésem lenne: Ha valamit eladok, érvényes szerződésem van róla, de ez a szerződés nem kerül be a nyilvántartásban, akkor  az eladott dolognak, jelen esetben cégnek valójában ki a tulajdonosa? Ki felel a cég helyes vagy helytelen müködéséből eredő károkért.

Válaszokat előre is köszönöm.

Magdi

magdili51
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

MI ér egy ügyvéd által készített szerződés?

HozzászólásSzerző: melcsi62 » csüt. jún. 04, 2009 7:07 am

Szia!  Az, hogy mi újság van, az függ attól a bizonyos szerződéstől, hogy az aláírt szerződés-e,  valamint azt írod, hogy eladtad az üzletrészedet... tehát arról is kell lenni egy adásvételinek, s meg kellett, hogy kapd az azért járó pénz.. tehát ennek is kell, hogy legyen írásos aláírt dokumentuma, ami nálad kell, hogy legyen..   Ha új tulajdonosai lettek az adott cégnek, s Te lemondtál az ügyvezetőségről, akkor arról is kell legyen dokumentum nálad is, ( ügyvezetői átadás-átvételi jegyzőkönyv egy példánya...stb.)   valamint az ügyvédnél lévő társasági szerződés módosításban szerepelnie kell annak, hogy új tulajdonosok vannak, s a taggyűlés kit választott ügyvezetőnek..

Ha nálad van az általad aláírt dokumentumoknak egy példánya,( általában, amit az ember aláír, abból egy pédány nála szokott lenni)  akkor azzal nyugodtan megkeresheted a Cégbíróságot, valamint az APEH-ot, hogy kéred a nyilvántartásokból való kivezetésedet, aztán a többi meg már annak az ügyvezetőnek a felelőssége, akinek az ügyvezetőséget, a folyamatban lévő ügyeket, aktuális állapot szerinti leltári eszközöket átadtad, mint helyetted választott cég képviselőnek.....    A nevedben igazság szerint nem kavarhattak, hiszen a cég nevében nyilatkozatot, szerződést, stb-t a cég képviselője tehet, ami egy KFT esetében szokásosan az ügyvezető, vagy bizonyos esetekre az ügyvezető által meghatalmazott személy.. gondolom az aláírásaidat csak nem hamisítgatták...   Üdv. 

melcsi62
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

MI ér egy ügyvéd által készített szerződés?

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » szomb. jún. 06, 2009 5:19 am

Szia!

A cégbírósági eljárás során kötelező az ügyvédi közreműködés. Ti a kötelezettségeteknek eleget tettetek azzal, hogy megbíztatok egy ügyvédet, aláírtátok a szerződést, stb.

Ahogy Melcsi is írta, sürgősen jelezd az APEH és a Cégbíróság felé az eladás tényét, mellékeld a szerződést másolatban. Ha bármilyen vagyoni hátrány ér, akkor jó tudni, hogy az ügyvédeknek van kötelező felelősségbiztosításuk...

 

Üdv. Andi

 

nagy.andrea2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am


Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég