Oldal: 1 / 1

AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: zolnailajosne

Sziasztok!

Nagy szükségem lenne a segítségetekre! Férjemet behívták apeh ellenőrzésre: idézem"egyes   adóköt/adatgyűjtésre irányuló ell. céljából"Röviden: egyéni váll. havonta AM.eseket foglalkoztat,és ezzel kapcsolatban kérnek: AM könyvet,nyilvántartást,közteherjegy számláit,jelenléti ív stb. Mire figyeljünk? Ezeken kivül mit vigyek magammal? Szeretném ,ha leírná valaki ,hogy mi történik,mire számítsunk?! Nagyon köszönöm!!


AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: hétf. jan. 26, 2009 6:42 pm
Szerző: Moneszka1

Alapvetően az a legfontosabb, hogy a közt.j vásárlásról meglegyen a számla, és az összege fedezze a kifizetett és beragasztott jegyek értékét. Ezzel kezdik. Vizsgálják, hogy a ledolgozott napon, héten, hónapban mennyit dolgoztak, a jogszabálynak megfelel-e v.sem. A bevallással megegyezik-e a jelenléti.

Kb. ennyi. Nem kell megijedni, ha rendben le van könyvelve, bevallva, akkor simán megy.

Szia 

Monesz

 


AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: hétf. jan. 26, 2009 6:55 pm
Szerző: zolnailajosne
Köszönöm gyors válaszod. De már van gondom,2 ember bevallása és bejelentése nem egyezik.Mit tegyek?A többi hellyel közel stimmel.

AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: kedd jan. 27, 2009 5:03 am
Szerző: zolnailajosne
Pontosítok,a bevallás és a jelenléti ív nem egyezik egy embernél. Csináljak önellenőrzést,vagy már ezzel elkéstem?Miért kérik az AM könyvet? És ha nem tudom bevinni,hiszen aki jan.ba dolgozott,már régen elfelejtett minket.Monesz ha tudsz ,válaszolj. KÖSZÖNÖM!!!

AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: kedd jan. 27, 2009 7:36 am
Szerző: erdoapolas

Az én véleményem szerint, a bevallás, és az alkalmi munkavállalói könyv tartalma legyen azonos. A jelenléti ív, az csak egy papír, ott lehet javítani. Az alkalmi munkavállalói könyvet szerintem nem kérhetik, mert azt a munkavállalónak kell őriznie, és magánál tartania.

Legyen mindenről analítikai nyilvántartásod, az alk.munkav.-nak az adatairól minden. Egy kockás füzet is megfelel. Naponta a munkavégzés helye, ideje, kifizetett munkadíj, közteherjegy értéke. Egyébként itt az erőforrásokban találsz mindent amit kell vezetni róluk. Üdv.:Marcsi


AM-es ellenőrzés

HozzászólásElküldve: kedd jan. 27, 2009 5:33 pm
Szerző: zolnailajosne
Nagyon köszönök mindent. Még egy : jelenléti ívet is kellene vezetni az alkalm. munkaváll.ról? Nem elég a nyilvántartás vezetése?