Oldal: 1 / 1

Alkalmi mvállalói könyv érvényessége

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: esemesopis

Sziasztok!

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy mit csinálnátok a helyemben.

Adott egy vállalkozó aki AM könyvvel is foglalkoztat munkavállalókat. Az egyik mvállaló nem érvényesítette a könyvét az év elején. Napokban ellenörzést kapott és meg akarják büntetni a fekete foglalkoztatásra hivatkozva (|| bezárni a céget ideiglenes időre). A kérdésem az lenne hogy nem volt-e valakinek hasonló eset? Szerintetek mire lehetne hivatkozni, mert véleményem szerint ezért a vállalkozó nem büntethető, mert nem kötelezett arra hogy ellenőrizze az AM könyv hitelességét. 

Várom válaszaitokat és véleményeteket.

Üdv: Emese


Alkalmi mvállalói könyv érvényessége

HozzászólásElküldve: kedd okt. 14, 2008 1:10 pm
Szerző: tothkornelia69

Szia Emese!

Nem szeretnélek elkeseríteni, de egyik fórumtársunk még év elején kért egy állásfoglalást hasonló ügyben, itt találod meg:

http://www.adoforum.hu/tema/7644/am-konyv-lezarasa

Elég felháborítónak tartom, de sajnos ez nem segít.

Üdv:Nelly


Alkalmi mvállalói könyv érvényessége

HozzászólásElküldve: kedd okt. 14, 2008 3:01 pm
Szerző: jozsa_b

Sziasztok!

Csak "adalékolok"  az Am könyvhöz. Ma felhívtam a Reg.Munkaügyi Központot, - mivel sok alkalmi munkavállalónk van és mi január elsején is dolgozunk - hogyan lehetne az Ő ( mármint a Munkaügyi Központ) munkájukat, illetve a mi életünket megkönnyítendő decemberben lezáratni azoknak a könyvét, akik már ezévben többet nem dolgoznak, hogy januárban - akár elsején - kezdeni tudjanak. Azt hiszem mindenki tudja milyen őrült tumultus van január elején a M.K.-ban.

Azt a választ kaptam, hogy decemberben nem lehet lezáratni könyvet. Egyébként meg Ők január 5.-én kezdenek. Tehát január 01.-től jan. 05.-ig jelentsük be a dolgozókat, mert nem lesz lezárva a könyvük.

Egyébként is jan.15-ig kell bevinni a kis könyvet, és nekik jan.31-ig kell kiadni az igazolást. Vagyis, az alkalmi munkavállaló legkorábban január 05.-ig nem is tud munkát vállalni.

Üdv. Bea