Adófórum

Adózási és számviteli információk

Térítés nélkül átvett eszköz illetéke

Ellenőrzés

Térítés nélkül átvett eszköz illetéke

HozzászólásSzerző: zspotorke » csüt. szept. 04, 2008 4:35 pm

Sziasztok, szia Kedves Sándorka!

Először is őszintén örülök, hogy "megúsztad" - gratulálok. Másodszor köszönöm minden fórumtársam nevében, hogy megosztottad az értékes információt velünk, mert akkor ezt már kőbevéshetjük - megtanultuk. (én sem olvastam ki egyébként 100%-os magabiztossággal a törvényből olyan választ, amely megnyugtató lehetett volna számodra)

Az igazság az, hogy mindenki, aki itt a fórumon előfordul tanuló és tanító is egyben. Vannak begyakorlott, magabiztos válaszok (ha szabad ilyet kijelenteni) és vannak  (sajnos egyre több) bizonytalan területek. Megtapasztalhattad, hogy itt mindenki önzetlenül - pusztán kollegalitásból segíti a másikat - mert mindig lehet tanulni egymástól. Nem mindig születnek meggyőző és hibátlan válaszok, de ez egy fórum, ahol közösen gondolkodunk, vitatkozunk szakmai kérdésekről, próbáljuk meggyőzni a másikat vagy minket győznek meg. Ütköznek a vélemények, tapasztalatok és a végére általában megszületik egy vezérfonal, amely már segítségére lehet a kérdés feltevőjének - és ez így van rendjén. Szerintem nem csak a magam nevében, hanem mindenki nevében mondhatom, hogy örülök, hogy segíthettem.

Üdv.: P.Zsuzsa

 

 

 

zspotorke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Térítés nélkül átvett eszköz illetéke

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » pén. szept. 05, 2008 10:38 am

Szia Sándorka!

Mint ahogy Neked, nekem sem derült ki az illetéktörvényből, hogy az általatok átvett "dolog miért nem illetékköteles. Minden esetre nagyon ügyes a revizor, hogy számára ez egyértelműen kitűnik. A napokban egy felmerült kérdés kapcsán néhányan elmélyültünk az ajándékozás (vagy ingyenesség ) tárgykörében illetékjogi szempontból ( ha esetleg érdekel: Tartozásátvállalás-illeték címszó alatt, ha gondolod belepillanthatnál, esetleg akad egy-két mentőötleted, ha már számodra sem ismeretlen terület).

Igaz a kérdésed megoldásában nem tudtam segíteni, annak viszont szívből örülök, hogy szankciók nélkül zárult a revízió!

Arra viszont nagyon kíváncsi lennék, hogy az Ill. tv. mely pontja az, ami mentessé teszi a fenti tranzakciót, mert ezek szerint hulladékot bátran átadhatunk térítés nélkül (mégha annak jelentős is az értéke), ajándékozási illeték nem terheli.

Üdv:Nelly

tothkornelia69
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Előző

Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég