Adófórum

Adózási és számviteli információk

APEH munkaügyi ellenőrzés

Ellenőrzés

HozzászólásSzerző: bartane76 » csüt. jún. 19, 2008 11:48 am

Szia!

Nekem áprilisban volt egy ügyfelemnél hasonló ellenőrzés, ott 1 munkavállalónak nem volt beragasztva az aznapi bélyeg. Még aznap du arra az 1 napra bejelentettük, írtunk munkaszerződést és minden egyéb jelentenivalót még akkor elküldtünk.

Az ellenőrzést úgymond megúszta birság nélkül, cincálgatták kicsit, de mivel első eset volt, és a bejelentés még aznap megtettük, így nem büntették meg.

Üdv. Zsuzsa

bartane76

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » csüt. jún. 19, 2008 11:52 am

Szia! Úgy, ahogy írod, sajnos sok jóra nem lehet számítani, nagyon szigorúan veszik , ha nincsenek rendben a papírok. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: zsonita » csüt. jún. 19, 2008 6:09 pm

Szia!

Az egyetlen megoldás az amit Zsuzsa írt. De következő nap ez már nem lehetséges. Sajnos valószínű a bírság.

Üdv:Zsonita

zsonita

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. jún. 19, 2008 6:50 pm

Sziasztok! A munkaügyi felügyelők ezért 200eFt/fő büntetést adnak, ugy hallottam. Itt már semmit sem lehet tudni. Egyik ismerősömet  a vámosok nyugtaadás elmulasztása miatt jegyzőkönyvezték /piaci kereskedő/ és még ilyet sem hallottam, hogy a jegyzőkönyvet a vállalkozó lakhelye szerinti Önkormányzatának küldték meg, ahonnét 20eFt.os büntetést kapott. Ez azért már barátságosabb. De hogy ez hogy lehet?

A kérdező lehet nem haragszik meg ha itt írom le, de városunkban állítólag tegnap a Fogyasztóvédők azért büntettek, mert a "Panaszával fordulhat..." felsorolásból hiányzott egy ujabb fórum, valami nemzetközi szervezet /gondolom az UNIÓ miatt/ , de nem tudták pontosan elmondani. Ti hallottatok-e erről, Üdv. Ani

adotanacs

HozzászólásSzerző: Pikikee » vas. jún. 29, 2008 7:06 pm

Sziasztok !

Sajnos volt ilyen eset :(((((((
400e ft -ra büntettek meg bennünket. Semmi engedmény, nulla tolarencia.
Azt mondták, hogy 4 havi részletet kaphatunk aminek az első törlesztő részlete a bünti 30%-a. Sajnos így is volt, annyi különbséggel, hogy összesen 8 havi törlesztőrészletre kaptuk meg a csekkeket.

Írok neked egy nagyon fontos dolgot !
Nekem is a többiek segítettek akkor és szerencsére hallgatam rájuk !
Jelentsd be a dolgozókat rendes munkaviszonyra arra az egy napra !!!!! mert benne lesz a határozatban !!!
Ha nem teszed meg gyorsan akkor még az APEH is megbüntethet !!!

Sajnálom , hogy nem tudtam semmi jót írni :(((
Azt hiszem nálatok is csak szerencsétlen véletlen volt. Mert ha a többi rendben volt akkor ezt sem akartátok elsumákolni csak valamiért kimaradt a dátum ( pl. a kapkodás miatt )
Mindenki tévedhet csak mi nem ?? :((( A munkahelyemne volt olyan, hogy egy régebbi dátumozású levelt írtam át. Az iktató számnál elfelejtettem az évet módosítani. Még szerencse, hogy az nem került 200e ft-ba. Na, persze a főnököm nem dicsért meg :-))

Igazán sajnálom, de tényleg nem számíthatsz semmi jóra :(((
Én azóta sem tudom feldolgozni. Csak azt tudom, hogyha az idén a páromnak lesz 1,200e ft bevétele akkor még csak a járulékokat és a büntetést kereste meg. Úgy el volt akkor keseredve, hogy legszívesebben vissza adta volna a vállakozást, de a fiam nála van mint tanuló ezért nem volt járható az út :(

Szívből sajálom, üdv: : Ildi
Pikikee

HozzászólásSzerző: Pikikee » vas. jún. 29, 2008 7:12 pm

Hoppá-hoppá!
Csak most olvasom figyelmesebben, hogy nálatok nem az OMMF volt, hanem az APEH.
Náluk viszont él az a szabály, hogy nem lehet a vállakozást ellehetettleniteni.
Már nem tudom, hogy hol is van ez leírva, de talán valakinek meg van a fejében is.
Szóval mégis csak van remény ..... ha másra nem is de a mérséklésre valószinűleg.

Üdv: Ildi
Pikikee

Vissza: Ellenőrzés