Oldal: 1 / 1

Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: Tündi0216
SZiasztok! Segítséget szeretnék kérni, apeh ellenőrzésünk lesz ,februárban alakult a kft. adókötelezettségek teljesítésére vonatkozóan! Van valakinek tapasztalata mit fognak kérni? És időszakos pénztárjelentésben van készpénzes számlánk de készpénze nem volt a újonnan alakult kft-nek, készpénzfelvétel csak 3 nap múlva történt, viszont előtte napokban van 3-4 db kp számla, pl. ügyvéd! Ilyenkor könyveljek tagi betétet? Annak , hogy van a könyvelési tétele? köszi a segítséget

Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 09, 2008 7:51 am
Szerző: agrogirl

Szia. Nálunk február 4.én alakult Kft ellenőrzésén lettünk túl előző hét csütörtökön. Megnézték, hogy azok az adatok amiket bejelentettünk a valóságnak megfeleltek-e. Kint van-e a céges tábla a székhelyen. Ha volt valamelyik tagnak társasága amit esetleg felszámoltak áthozott-e valamit abból a társaságból. Beküldtünk-e minden kötelező bevallást. Megkérdezték milyen könyvezetést választottunk. (a szabályzatokat jó ha mihamarabb elkészítitek, mert akkor az ilyen jellegű kérdéseket elkerülhetitek mivel abban minden benne van.) FONTOS, hogy legyen meg a szigorú számadású bizonylatok nyilvántartása (nem lehet kis füzet, hanem csak amit a nyomtatványboltban kapni.) Jó, ha a könyvelő is ott van ő segít a szakmai kérdéseket tisztázni, bár én sem voltam ott de a szabályzatok végett (mivel az ott volt, és abban miden benne van) nem is zargattak telefonon. Jó,ha a bevételi kiadási pénztárbizonylatokat is megcsináljátok, és lezárjátok a februárt, meg most már a márciust is. Mindenképp legyen ott a könyvelővel kötött szerződés mivel akkor a bevallások tartalmi részét sem fogják valószinű nézni, mivel látják, hogy szakember készítette.

Szabályzatok elkészítésének határideje ugyan 90 nap, ha nincs kész akkor azért nem kapsz büntit, de ha mégis megvan az + pont, és nem nyaggatnak annyi kérdéssel mivel abból meg tudja nézni. Így a könyvelő, ha nincs ott az sem baj.

Fontos megnézni, hogy a Kft mennyi kp-vel indult mert,ha csak apporttal akkor kell tagi kölcsönt berakni (amiről pedig taggyűlési jegyzőkönyv kell) amíg nincs bevétel, mivel a kiadásokat valamiből fedezni kell. (és ugyebár már az ügyvédi díj is számlán szerpel) Ha eszembe jut még valami írok, és ha kérdésed van kérdezz nyugodtan. Még friss az emlék.

Egyébként mi nagyon rendest fogtunk ki nem volt semmi hibánk.


Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 09, 2008 8:34 am
Szerző: marcsi6407

Szia! Hát nem irigyellek. Először is adategyeztetéssel kezdődik az egész. Legyen ott valaki akinek van aláírási joga, vagy meghatalmazás szükséges. Szabályzatok jó ha megvannak. Pénzkazetta és benne a pénz ami egyezik a lezárt pénztárjelentéssel, illetve a könyveléssel. Van-e alkalmazott, bevallások helyessége. Előtársasági időszak lezárult-e? Szigorú számadású nyilvántartás, dolgozók nyílvántartása. Határozatok könyve. Szerződések. Ez nagyon fontos! Kérdés, hogy az alakulás apport vagy pénz. Ha pénz, akkor én nem csinálnék belőle gondot, mert előbb a kp felvétet könyvelném, utána a számlákat, csak vigyázz, hogy  a pénztárjelentés és a könyvelés is ebben a sorrendben szerepeljen. Ha aaport, akkor előbb taggyűlési jkv., utána a pénz átadás. Ha segítségre van szükséged írj egy telefon számot vagy e-mail címet.

Marcsi 

 


Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 09, 2008 3:18 pm
Szerző: Tündi0216

Köszönöm a segitséget!

 

Taggyűlési jegyzökönyvünk még nincs a tökebetétről csak kölcsönszerződés || pénztárbizonylatok! Külön kell a visszafizetésről is, vagy elég 1 db készíteni! Mit kell tartalmaznia, mert nincs ilyenem! Ja és a Kft. egyszemélyes!

Alkalmazott nincs, alklmi munkavállaló van, erről nyilvántartás van! Szigorú számadűsú nyilv.megvan, pénztárzárások egyeznek a pénzkészlettel! Apport nem volt a kötelező 500000 ft al indult a cég!

 

email címem: szabotundi0216@freemail.hu Ha esetleg van taggyűlési jegyzőkönyv mintátok szívesen venném, de egyszemélyes kft.nél mindent az egyedüli tag ügyvezető hagy jóvá és ír alá!?

Szabályzataink megvannak vagyis hétfő reggelre meglesznek , mire jönnek! 

 


Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: szer. ápr. 09, 2008 3:25 pm
Szerző: Tündi0216
Ja és még egy kérdés a szigorúsz.nyilvántartó karton bizonylat fajtánként kell, mert én egy kartonra ráírtam a számlatömböt, pénztárbizonylatot stb?

Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: hétf. ápr. 28, 2008 5:00 am
Szerző: qualiconto

Szia!

 

Nekem a jövő héten lesz egy kezdő vállalkozás-ellenőrzésem. Milyen mélységig vizsgálták az anyagot? A számlákat, bankbizonylatokat is megnézték? Pont a hosszú hétvége után lesz az ellenőrzés, nem biztos, hogy az április könyvelésével kész leszünk. Szerinted nagy gond?  Köszi előre is a válaszod!!

 

Üdv, Sziszike 


Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: hétf. ápr. 28, 2008 6:23 am
Szerző: agrogirl
A könyvelés semmi nem volt kész. Én írtam nekik egy papírt,hogy én vagyok a könyvelőjük és csak az ellenőrzés idejére adom vissza a számlákat. én ott sem voltam az ellenőrzésen. A számlákat és bankbizonylatokat valószínű magnézték, de igazából csak a cég valós meglétét ellenőrizték. Még a pénztár sem volt megcsinálva. Nem volt megírva sem kiadási sem bevételi pénztárbizonylat, sem időszaki pénztárjelentés a teljes hónapról. De mi kaptunk egy levelet mire fognak figyelni és mit ellenőriznek.

Most alakult Kft adóellenőrzése

HozzászólásElküldve: hétf. ápr. 28, 2008 7:38 am
Szerző: qualiconto
Nagyon köszönöm a válaszod! Szia!