Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hát ez meg hogy lehet?

Ellenőrzés

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » pén. márc. 05, 2010 10:57 am

Szeretem a válaszaidat olvasni, mert ha felhergelem magam valamin, akkor elnevetem magam és jobban is leszek:)))
Nyerkiné

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 11:34 am

"Munkabeszüntetésrõl olyannyira nem volt szó, hogy a rendezvény után néhány demonstráló betért egy közeli kávézóba és egy használtruhaboltba. Nyugtát kaptak, de a nyilvántartásban hiányosságokat találtak, ezért mindkét üzletet megbüntették."

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100304-apeh-vpop-fizetescsokkenes-tuntettek-a-dolgozok-a-penzugyminiszterium-elott.html

A hivatalos verzió szerint szabadságon voltak.... Elvileg ezen az alapon semmis az egész....

szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: Budainé » pén. márc. 05, 2010 12:59 pm

Előrebocsátom, nem vagyok közalkalmazott, köztisztviselő. Nem is akarok a védelmükre kelni, mert tökéletesen egyetértek azzal, hogy a gatyamadzagon mindenkinek húznia kellene. (Nekem lassan teljesen összeér!) Mégis, teljesen meg tudom érteni annak a köztisztviselőnek az elkeseredését, aki42 évesen, középfokú végzettséggel, 18 év köztisztviselői munka után, az adójóváírás nélkül nettó 77.600 forintot visz haza”.A férjem a vállalkozói szférában egy nagyvállalatnál dolgozik 20 éve. Sok évvel ezelőtt elfogadható (nem kimagasló) fizetése volt. Az utóbbi 2 évben azonban nemhogy nőtt volna, sőt, jelentősen csökkent a fizetése. Mi is háborgunk emiatt, de nem tudunk tenni ellene, sajnos nincs más, jobb lehetőség.Rozalinda! Ugye, ezt nem komolyan gondoltad? „Nem kötelező egyik  hivatalban sem  dolgoznia, sem a VPOP-nál, sem az APEH-ban. Önnek is lehetősége van, hogy rendes és  megaláztatástól mentes  állása legyen…”Nos, ez így nem igaz! Nem biztos, hogy van lehetősége, sőt, az ország nagy részén biztos, hogy nincs választási lehetősége, örül, hogy dolgozhat valahol, valamiből élni kell, és még az is lehet, hogy ért ahhoz, amit csinál. Ha annak idején felvettek volna az APEH-hoz, valószínűleg Te is ott lettél volna most a demonstrálók között.Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy adjanak nekik jutalmat, nekünk meg jó így, ahogy van. Nem jutalom meg cafetéria kellene, hanem tisztességes munkáért tisztességes fizetés a közszférában és a vállalkozóiban egyaránt.Hát, igen, mondjuk, ők megtehetik, hogy követelnek, a vállalkozói szférában viszont könnyen megkapja az ember, hogy „Ha nem tetszik, el lehet menni, van a helyedre 100 másik!”  
Budainé

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. márc. 05, 2010 1:08 pm

Üléspontom határozza meg az álláspontomat.

Kérdés milyen lovon űlök, de még ez sem teljesen igaz, a jobb vagy baloldalára billegek, vagy ha féloldalas a nyereg melyik oldalról szállok fel. 

Könyvelőként szidom az ellenőröket, az ügyfelet. Ügyfélként lehülyézem a könyvelőt. Orvos a beteget, beteg az orvost. 

Tipikus emberi mentalitás.

garbo50

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 1:41 pm

Sziasztok!

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak beleolvasgattam, de nekem is éppen ez volt az első gondoloatom, amit Szedlacsek írt: mi a fenéért nem veszi igénybe az adójóváírást, ha ilyen kevés a bére??? Teljesen logikátlan, és ebből kifolyólag egészen biztos, hogy nem is igaz. Nem ismernék olyan hülye embert, aki tudja, hogy kevés a bére, igénybe veheti az adójóváírást, de nem veszi igénybe.... Ha pedig év végére akarja tartogatni, hogy majd akkor egyben visszaigényli, hát bizony akkor van neki menet közben más jövedelme is.

Üdv. Kata

kovalkata

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. márc. 05, 2010 1:46 pm

"Nem ismernék olyan hülye embert, aki tudja, hogy kevés a bére, igénybe veheti az adójóváírást, de nem veszi igénybe...."

Legalábbis bizonyos képzettségi szint felett...

Én lázítottam fel a napokban az egyik itteni multi - 3500 ember! - dolgozóit, hogy kérjék mér az adójóváírást (havi 15 100 Ft !!) a nettó 70-80 eFt-juk mellé. Ugyanis senki nem szólt nekik, hogy lehet és kell erről nyilatkozni.  Így január-februárra meg sem kapták. Meg tavaly egész évben sem. Most mindenki várja vissza a pénzét... Az első 20 embernek én nyomtattam ki a nyilatkozatot...

szedlacsek

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 1:50 pm

Jutka, ez egyébként igaz amit írsz. Én ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy az éremnek két oldala van. Tulajdonképpen azt fedi, amit Te is leírtál. De ezen nincs mit csodálkozni. Az ember már csak ilyen, ki jobban, ki kevésbé. Én azt nem csípem a legjobban, mikor az ügyfelem mint munkaadó szidja a saját szemszögéből nézve az alkalmazottját, az alkalmazott pedig szidja az ő saját szemszögéből nézve a munkáltatóját. És hidd el, mikor hallgatom őket - mert néha muszáj meghallgatni őket - a saját szemszögből nézve mindegyikben van igazság (az megint más kérdés, hogy én inkább alkalmazott párti vagyok, de nem óhajtok beleszólni a dolgokba, csak teszem a munkám.) Akkor, mitől legyünk okosabbak?

üdv. Kata

kovalkata

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 1:53 pm

No látod, ezt akartam még beleszerkeszteni a mondandómba. Természetesen miután fel lettek világosítva, és tudják, hogy nyugodtan igénybe vehetik, és jobban is járnak vele. Nekem is el kellett idén mondanom mindenkinek, akinek tavaly még nem járt, idén viszont már igen, hogy bizony vegye csak bátran igénybe, mert jobban fog járni, havi 15 ezer forint plusz a zsebbe nem mindegy! Tehát ha ezek után sem értik meg, akkor ott már valami bibi van....
kovalkata

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: garbo50 » pén. márc. 05, 2010 2:00 pm

Az meg már az érem harmadik oldala.

1- munkaadó; 2-alkalmazott; 3- a hallgató ( erre mondják a kibic:)))))

garbo50

Hát ez meg hogy lehet?

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. márc. 05, 2010 2:10 pm

Jujujujj, akkor már 3D-s moziba kell menjünk :-))))
kovalkata

ElőzőKövetkező

Vissza: Ellenőrzés