Szia Napraforgó!
Köszönöm a válaszodat!
A logika nekem is azt diktálta, hogy valahová fel kellene tüntetni a váltópénzt is a pénztárjelentésre, csak megzavart, hogy nem volt ilyen tétel a jelentésen. Most az előző napi maradványhoz írja a vállalkozóm a fix váltópénz összegét.
Jelenleg a boltban, ahol a pénztárgép van, vezeti a bolti kisker-es pénztárjelentést a napi forgalmi jelentés alapján. A napi bevételt a váltópénz kivételével kiadási pénztárbizonylaton kiadja a főpénztárnak, mely bevételi pénztárbizonylatot állít ki. Majd a főpénztár mellé vezeti az időszaki pénztárjelentést. Van esetleg valami ötleted az adminisztráció csökkentésére? Én úgy gondolom, hogy a jelentések vezetése elkerülhetetlen, viszont a pénztárbizonylatokkal kapcsolatban bizonytalan vagyok. Az ügyvezető tulajdonos kezeli a cég pénzét, ő látja el a pénzkezeléssel kapcsolatos teendőket. Kicsit fura, hogy a boltban ír egy kiadási, a székhelyen pedig egy bevételi pénztárbizonylatot a napi bevételről. Lehetne ezt valahogy egyszerűsíteni? A vállalkozóm állítja, hogy a szomszéd üzlettulajdonosok semmiféle papírokat nem írogatnak, csak kinyomtatják a napi forgalmi jelentést a pénztárgépből és kész.
Köszönöm,
Kata