Adófórum

Adózási és számviteli információk

Végrehajtás

Ellenőrzés

Végrehajtás

HozzászólásSzerző: vorosgem » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
egy Bt csődbe ment, hónapok óta nem tud fizetni. Az Apehos tartozásokat rendezték, mert rendes emberek, de a bankhitelt már nem tudják. Ezért a bank végrehatót küld rájuk.
Mi várható? Gondolom a magánvagyon ugrik, de ennek mi a folyamata?
vorosgem

Végrehajtás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » csüt. aug. 28, 2008 8:14 am

Szia!  Attól, hogy pld-ul a bt. beltagja korlátlanul,  tehát saját vagyonával is felel a cég tartozásaiért.. a végrehajtás szerintem nem történhet közvetlenül ezen tulajdonossal szemben -, hacsak nem készfizető kezes a hitelre...    A hitelszerződést kell megnézni, hogy rendelkezik, kik a készfizető kezesek, mik voltak a biztosítékok. Elsődlegesen a a kezeseken, az adós Bt-n fog végrehajtani (inkasszó, foglalás,árverezés), ha még a Bt. nincs felszámolás alatt, majd  a Bt. ellen felszámolási kérelmet is benyújthat , s ha a felszámolásból  sem elégítődik ki a követelése, akkor indítanak  a  teljes anyagi felelősséggel tartozó tulajdnos felé..
mazsi5

Végrehajtás

HozzászólásSzerző: vorosgem » csüt. aug. 28, 2008 8:24 am

Sajnos kezes.

A munkabérét mennyire tílthatják le?

Ha lefoglalták a biztosítékul szolgáló gépeket, akkor ők fogják árverezni, sé odaadják az első vevőnek?

vorosgem

Végrehajtás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » csüt. aug. 28, 2008 9:16 am

A fedezetül felajánlott gépeket, főleg, ha le is foglalták már, akkor valószínűleg elfogják árverezni, a végrehajtási, árverezési szabályok alapján. De ettől függetlenül is a végrehajtás szabályai szerint a készfizető kezesen is megkezdhetik a behajtást, letiltás,stb....   Úgy tudom, hogy bírósági letiltással max.50%-ig lehet munkabérből letiltást vonni, nem bíróságival 33%..     A lefoglalt és árverezésre kijelölt eszközök tekintetében biztos van becsérték, s vélhetően az lesz az első kikiáltási ár.. aztán ha nincs rá jelentkező, akkor mennek lefelé...  -- nem vagyok végrehajtó, csak az elszenvedő cégen keresztül voltam szemtanú.---- de azt hiszem, még mindig van olyasmi, hogy a becsérték 30%-a alá már nem mehetnek.., s ha attól magasabb áron nem vitték el, akkor érvénytelen lett az árverés és később alacsonyabb becsértékről indulva, újból árverezték.. Üdv.
mazsi5

Végrehajtás

HozzászólásSzerző: vorosgem » pén. aug. 29, 2008 6:55 am

hát köszönöm. elég szomorú, de ez van
vorosgem

Vissza: Ellenőrzés