Adófórum

Adózási és számviteli információk

végrehajtási eljárás alatti adózó

Ellenőrzés

HozzászólásSzerző: kitsicica » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozok!

Segítségeteket szeretném kérni, hátha volt már ilyen esetetek. Felléptem ma az APEH honlapjára és meglepődve láttam, hogy az egyik társaságom végrehajtási eljárás alatt áll. Ez egy Betéti Társaság, aki már 2005.óta nem folytat vállalkozási tevékenységet. Viszont mivel máshol nincs bejelentvea beltag , ezért a minimum járulék utáni adókötelezettséget vallani kellett. Így a tartozása évről évre nő és nő. Én már többször is mondtam, hogy szüntesse meg felszámolással a társaságot, de nem tette meg. Most pedig végrehajtási eljárás alatt áll. Értesítést még erről nem kapott. Egyébként tartozást nem tudnak behajtani tőle, mivel nincs a nevén semmi. Mit tehetnek ilyenkor?

Kérdésem: mi a teendő ilyenkor? valaki tud ebben segíteni? Én mint könyvelő mit tehetek?

Köszönettel:

Jutka

kitsicica

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szomb. jan. 26, 2008 3:11 pm

Szia Jutka!

Végrehajtási eljárás az azonnali beszedési megbízás (inkasszó) is. Valószínűleg még ez van folyamatban, benyújtották a vállalkozó bankszámláját vezető fiókhoz.Fizetési könnyítést (részletfizetési kérelmet, vagy mérséklést) lehet kérni, ez idő alatt a végrehajtási eljárás szünetel. Foglalás esetére is vonatkozik.Üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: stamasi » szomb. jan. 26, 2008 3:13 pm

Szia Jutka!

Elvileg már inkasszót kellett, hogy kapjon a számlájára. Ilyenkor megy a végrehajtási folyamat. A tartozást ki kell fizetni, vagy részletfizetési kérelmet kell írni, ami felfüggeszti az eljárást.

Ha a Bt-nél a végrehajtás nem vezet eredményre, akkor valóban a saját vagyona ellen indítanak végrehajtási eljárást, ez már mint magánszemély ellen induló eljárás lesz.

Felszámolási eljárást mindenképpen lefognak folytatni.(Ha nem rendezi az összeget)

Amit tehetsz az az, hogy ezeket elmondod neki, ha mutat hajlandóságot a fizetésre, akkor azonnal kérelmet kell írni, meg kell tudni, hogy hol tart a folyamat.

Üdv.: Szilvi

stamasi

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szomb. jan. 26, 2008 3:13 pm

Szia!

Szerintem Te mint könyvelő az ilyen ügyféltől jobb, ha megszabadulsz, mielőtt belefutsz vele tényleg a felszámolásba, amit az APEH fog esetleg vele szemben kezdeményezni. Ha nincs bevétele, vélhetően esélyed sincs arra, hogy a felszámolás előtti mérlegek,bevallások, stb. készítés díját meg kapd tőle.  Én idáig két olyan céggel futottam bele felszámolásba, nem APEH miatt - hogy közben azzal hitegettek, hogy akinek hosszabb ideje tartoznak, azzal fizetési részletekben megállapodtak - tehát szó nincs felszámolásról, majd a céginfóból értesültem, hogy dehogynem . A lényeg három havi könyvelési díjammal maradt sáros, úgy hogy nekem az EVÁ-t be kellett fizetnem, s aztán azóta sem láttam egy vasat se.

Nyugodtan felmondhatod a könyvelési szerződést, írásban átadsz neki minden iratot ami nálad volt, s elköszöntök egymástól. Feltéve - ha egyébként megengedheteted magadnak.  

melcsi62

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. jan. 26, 2008 3:21 pm

Szia Jutka! Nálam is van , pont egy ilyen ügy. Bt. nem csinál semmit hosszú évek óta szorgalmazom, hogy szüntesse meg, de már nem tudja akkor tartozás jött össze, hogy már ki sem tdná fizetni. Évekkel ezelőttz volt az APeh-nál részletfizetést kapott, azt se fizette. A végrehajtók keresték, de nem találták a számlára azzonnali tettek legutóbb, persze már korábban is . Azóta még nem történt semmi, de az APEH hivatalból kezdeményezni fogja a cég felszámolását, mivel a tartozás összege csak nől és nem fizet. A felszámolás után a tartozása megmarad magánszemélyként, de ez hosszú idő ha még a tulajt sem találják. Nekem is korábban azt mondták nem kapott a Bt-é levelet külön csak értesítőt.

Más cég, egyéni vállalkozó is kapott már letiltást(végrehajtási pl.magánynugdíjpénztári tartozás miatt), arról sem küldenek levelet, mert a magánynyugdíjpénztár akkor küldött.

Én várok, én is sokat elmondtam rendezzék, ez ilyenkor már nem könyvelői feladat, könyvelőként már így is nagyon sok segítséget kapnak,  annyit tudok segíteni csak szorgalmasan küldöm a nullás bevallásokat, és a mérleget is.

Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: kitsicica » vas. jan. 27, 2008 6:32 pm

Sziasztok!

Köszönöm a gyors segítségeteket. Lenne még kérdésem: Jól gondolom, hogy amíg a felszámolást el nem rendelik addig nekem a 0808-as bevallásokat küldem kell úgy , ahogyan eddig, mivel a beltagnak nincs máshol bejelentett munkaviszonya és valahol a járulékokat rendezni kell?

köszönettel:

Jutka

kitsicica

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. jan. 27, 2008 6:37 pm

Szia!

Igen küldened addig a bevallást minden hónapban.Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » vas. jan. 27, 2008 6:37 pm

Jutka! Jól gondolod, jelenteni és fizetni is kell, ha közben elhelyezkedne dolgozni csak akkor nem kellene. Nálam is kivittük a végéig , hiába nem végeznek már semmit akkor is járulék kötelezettség van, csak a jövedelmet nem kell kivenni ha már nem termel semmit. Márti
viragmarta60

HozzászólásSzerző: kitsicica » vas. jan. 27, 2008 6:40 pm

Nagyon köszönöm a segítségeteket

Üdvözlettel: Jutka

kitsicica

HozzászólásSzerző: bzitus » csüt. feb. 07, 2008 1:17 pm

sziasztok!

hű dejó hogy itt vagytok ilyen sokan! így sokkal erősebbnek érzi magát az ember lánya. teljesen magam alatt vagyok egy pont ugyanilyen ügy miatt mint a kérdés feltevője. csak én a mai napon szembesültem ezzel. (így 12-e, 15-e és 20-a előtt pont ez hiányzott!) :(

szeretném kérni ezért, ha van rá lehetőség tájékoztass hogy mi történt, mit tettél azóta.

köszi!

zitus

bzitus

Vissza: Ellenőrzés