Adófórum

Adózási és számviteli információk

könyvelő iroda bejel.köt

Adatszolgáltatás

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: agi974 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv mindenkinek.

Az lenne a kérdésem, hogy egy újjonan alakuló könyvelési tevékenységet végző kft-nek van e különleges bejelentkezési/tagsági kötelezettsége, kötelező felelősségbiztosítás stb. (APEH-en kívül) pl: Pénzügyminisztérium, kamara.

Várnám a válaszotokat.

Köszön9m

ági

agi974

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: simke » pén. feb. 29, 2008 12:20 pm

Szia!

Tudtommal nincs semmilyen különösebb bejelentése. A lényeg, hogy a könyvelő a pm által regisztrálva legyen. Évente eljárjon a kötelező továbbképzésekre. Persze külön köthető felelősségbiztosítás, de ezt sem kell szerintem sehova bejelenteni. A könyvizzsgálókra vonatkozik, hogy kamarai tagok legyenek.

Üdv Etus 

simke

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: Erra » pén. feb. 29, 2008 1:37 pm

Minimum egy regisztrált mérlegképes könyvelő kell a céghez, éves továbbképzési kötelezettség van, más egyenlőre nincs :)

Felelősségbiztositást pedig érdemes kötni, ha nagyobb ügyfélforgalom, nagyobb hibalehetőség várható.

Nem kötelező, de érdemes a különböző "adóforumok" látogatása rendszeresen :)))

Üdv. Erra

Erra

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » pén. feb. 29, 2008 6:36 pm

Szia! A többiekkel egyetértek, a saját szabályzatokat ki kell alakítani és a Pénzmosás elleni szabályzatot is el kell készíteni vam.hu-ról letölthető minta szerint.

A biztosítás is egy érdekes dolog, a fontossága szerintem csak abban rejlik, hogy nagyobb legyen a bizalom, ha a szerződést megnézzük, nem ad akkora védelmet(hát nem biztos hogy megéri) Üdv: Márti

viragmarta60

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: Flexikon » szomb. márc. 01, 2008 12:38 pm

Szia!

Én tavaly kötöttem felelősségbiztet  a GP-nél, de aztán beléptem az Adókamarába. Évi 52 e ft-ért jár a szakmai összejöveteleken való részvétel, és biztosítás 1M ft/cég/év (ha jól emlékszem). Lehet, hogy idén már nem is fizetem tovább a rendes biztit, mert 4-5 M Ft-os árbevételemhez évi 138 e ft biztosítási díjat fizettetnek be, hasonló kockázati kifizetésekkel. 

A pénzmosásira pedig lehet kapni kész szabályzatot (valamelyik szakmai fórumon vettem) még nevettünk is mert a Molnár Csaba volt a lektora - akit bepereltek, bíróság elé hurcoltak később. Az első lapját kell kitölteni, kivenni elküldeni. (Ez kb 2 éve volt)

Zs 

Flexikon

könyvelő iroda bejel.köt

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. márc. 01, 2008 12:47 pm

Sziasztok ! A Pénzmosásáira azért írtam a vam.hu, mert ott szándékosan feltettek egy Ő általuk várt nyomtatvány mintát.

A biztosítási feltételét én az Adókamaránál nem ismerem, de meg fogom nézni, mert eddig én sok védettséget, vagy a hiba esetén a fizetési vállalásnál nem láttam, hogy nagyon sokat érnénk vele, vagy nagyot kell hibázni és akkor jó, vagy nincs értelme. Üdv: Márti

viragmarta60

Vissza: Adatszolgáltatás