Adófórum

Adózási és számviteli információk

Telephelyváltozás bejelentése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: sedoma » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv Mindenkinek!

legyetek szivesek segíteni, hogy  egy kft-nél a telephely változást milyen nyomtatványon lehet bejelenteni.  A 08T201T -én próbáltam de az ilyen rublikát/hú de ronda szó/ nemtartalmaz.

köszönöm előre is

sedoma 

sedoma

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » hétf. feb. 25, 2008 3:36 pm

Szia!

A telephely változtatáshoz társ.szerz.módosítás szükséges tudtommal, és a cégbíróság jelenti át az APEH-nek, a változásbejelentőn ezt nem tudod megtenni. Üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: kovalkata » hétf. feb. 25, 2008 3:42 pm

Szia Sedoma!

Már tavaly sem volt rublika a telephely változás bejelentésének. Valószínűleg ezt is a cégbíróság jelenti hivatalból, azért nem kell külön nekünk. Egyébként annyiból jó ez a be/változásjelentő nyomtatvány, hogy az ember látja rajta, mi az amit neki kell bejelenteni, mi az amit nem. (de az önkormányzatnak ettől függetlenül el kell küldeni.)

Üdv. Kata 

kovalkata

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. feb. 25, 2008 3:46 pm

Szia!

Az APEH-hoz a Cégbíróság jelenti a változásbejegyzéssel egyidejűleg. Az összes többi helyre (pl. önkormányzat, Posta, stb.) nektek kell intézni. 

Üdv: Böbe 

validitas

HozzászólásSzerző: sedoma » hétf. feb. 25, 2008 3:55 pm

Sziasztok!

Eddig köszönöm a válaszokat, Az az igazság, hogy mióta letudjuk kérni a törzsadatokat/ én is ebből láttam/, hogy az előző könyvelő, vagy akárki, rossz telephely címet írt be. Most tulajdonos változás volt, társasági szerződéssel,  én szóltam az ügyvédnek , hogy ezt is írják be/ tehát a telephely  jó címét/

A régebbi  cégbejegyzési kérelemnek sem találtam ilyen pontját .

A cégbírósági bejegyzés /mai 02.25 / dátumú /céginformációban néztem meg/, az APEH-nél még semmi változás nincs. /még a tulajdonosban sem/

Talán túl korán  néztem meg a törzsben? 

sedoma 

sedoma

HozzászólásSzerző: stencil » hétf. feb. 25, 2008 4:31 pm

Szia! Egész biztos, hogy túl korán nézted meg, még nem dolgozta fel az apeh az anyagot.
stencil

HozzászólásSzerző: ANALIZIS » csüt. márc. 06, 2008 10:34 pm

Szia sedoma!

Mióta az egyablakos rendszer van ezeket az információkat nem kell jelenteni az apeh felé. De azért az helyi adóhatóság felé igen. Ennyi maradt nekünk. Már a bankot sem kell szerencsére.

egyébként www.e-cegjegyzek.hu -ingyenes és minden fent van, hét elején frissítik. ÉN IMÁDOM:)!

Ibolya

ANALIZIS

Vissza: Adatszolgáltatás