Adófórum

Adózási és számviteli információk

Változás bejelentése

Adatszolgáltatás

Változás bejelentése

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Egy Bt-ben változott a kültag személye, a székhely, a képviseletre jogosult és a főtev TEAOR száma.

A korábbi társasági szerződésben egy csomó tev. kör fel volt sorolva de az most mindet töröltették és csak a főtevékenységet jelölték meg az új besorolás szerint.

Változásbejegyzésnél az APEH felé jelentenem kell a kültagot ki és be a képviseletre jogosultat be és a tevékenységi körök esetén az összes törölt tev kör is jelezzem az APEH felé? Ha a főtev-nek csak a száma változott korábban 7420 volt és lett 7111 akkor ezt is? A cégbíróság milyen változásokat küld el az APEH felé?

köszönöm a válaszokat.

kaktusz1

kaktusz1

Változás bejelentése

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. feb. 18, 2008 4:16 pm

A főtevékenységet és a székhelyet a Cégbíróság jelenti, a többit neked kell.

Üdv: Böbe 

validitas

Változás bejelentése

HozzászólásSzerző: kaktusz1 » csüt. feb. 21, 2008 8:19 pm

Szia,

Az e-Beven lekértem a törzsadatokat arra a cégre, amelyiknél a változásokat akarom jelenteni. Azért kértem le, mert nem volt elég rublika a sok tevékenység törléséhez és kiváncsi voltam, hogy az APEH mit tart nyílván. Meglepődtem ugyanis olyan TEAOR számok vannak a rendszerbe, amelyek még az előttiek mint amiket most módosítani kellett. vagyis visszafelé 3. generációs.

A főtevékenység is a régi számon szerepel pedig az látszik, hogy a cégbíróság a változás adatait küldte, mert a tulajdonváltást, a képviseletet, székhelyt javították. Egyelőre a főtevékenységet nem jelentettem nem tudom elhinni, hogy azt a cégbíróság nem jelenti át. Ha valami nem tetszik nekik majd szólnak.

kaktusz1

kaktusz1

Vissza: Adatszolgáltatás