Sziasztok!
Megtudná valaki mondani, hogy a kieg tev.-get végzőnek melyik bevallást kell beadnom? Nem vesz kijövedelmet, csak az egészségügyi szolgáltatást fiezti.
0858, vagy 0808?
Vagy egy harmadik?
Előre is köszönöm!!
Sziasztok!
Megtudná valaki mondani, hogy a kieg tev.-get végzőnek melyik bevallást kell beadnom? Nem vesz kijövedelmet, csak az egészségügyi szolgáltatást fiezti.
0858, vagy 0808?
Vagy egy harmadik?
Előre is köszönöm!!
Igen, de kiegészítő tevékenységű. És a 0858-as azt írja, hogy a kieg. tev. nélküli ev.-nak kell beküldeni???
Ezért nem értem.
Ok, köszi garbo! Én is így gondoltam, hogy neki akkor most nem jelentek, még az eü. szolg.-t sem.
Nagyon köszönöm!
Igen, a kieg. tv. nélküli, az nem nyugdíjas, és küldi, de az enyim nyugdíjas, tehát nem küldi!
Bocsi, hogy ilyen szájbarágós vagyok, de jó így levezetni!!
köszi!!
Sziasztok!
Gyöngyszem ugy kérdez, hogy: "...a kieg.tev-get végzőnek...", ez nem lehet más, csak egy nyugdijas vállalkozó, nagyon pontos megfogalmazásban: kiegészitő tevékenységet folytató/nyugdijas/ egyéni vállalkozó.
Ha ez érdekli, akkor a bevallások tekintetében garbo50 válasza a pontos.
De hiába nyugdijas, neki is fizetnie kell negyedévente az egy hóra fixen meghatározott 4.350Ft-ot /egészségbiztosirtási egyéni járulék, és itt az egyéni szón van a hangsuly/ és azért ne feledkezzen meg a 9,5% nyugdijbiztositási egyéni járulékának fizetéséről sem /itt is az egyéni szón van a hangsuly/ és számoljon, mert lehet, hogy SZJA előleget is kell fizetnie.
És most nem mentem bele abba, hogy mi van akkor, ha alkalmazottja is van, mert kérdése nem tartalmazza.
Üdv: Pista
Gyöngyszem! Az ilyen nyugdíjas (kieg.ev) évközben az eü.szolg.járuléka, akár más TB jáurléka miatt bevallást nem készít 2008-ban (nem kellett 2007-ben sem, most vallja a járulékait a 0753-on ha SZJA-s . Ha EVÁ-s akkor a 0743-on). Majd jövőre a saját járulékait vélhetően a 0853-on -, az EVÁ-s meg a 0843-on. Üdv.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég