Adófórum

Adózási és számviteli információk

0708A önellenőrzése

Adatszolgáltatás

0708A önellenőrzése

HozzászólásSzerző: tiba6 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nem tudom megoldani egyedül a következő problémámat:

Egy cégnek kitöltöttem 2007.12. hóra a 0708-as bevallását úgy, hogy lemásoltam az előző havit, de az "A" résznél a 0708-01-01 lapon nem figyeltem ||/-1-ekre, azaz benne maradt az előző havi módosítás. Természetesen abban a pillanatban eszembe jutott, ahogy rányomtam az Elküld gombra. Ekkor készítettem egy helyesbítő bevallást és azt is elküldtem. Mindkettőt fel is dolgozták hiba nélkül. Az  adófolyószámlán azonban a téves bevallás adatai szerepelnek. Ekkor jöttem rá, hogy miután folyószámlát érint a módosítás, nem helyesbíteni, hanem önellenőrizni kellett volna.

És ekkor jött számomra a fekete leves: Az alap nyomtatvány adatai (a nevek, forintok) változatlanul jók, mindössze a 01-01 lapon kellene a ||/-1-eket javítani. Ezt azonban nem tudom megoldani az Istennek sem. Ki csinált már ilyet?

A kedves segítségeteket előre is köszönöm. Üdv.: tiba6

tiba6

0708A önellenőrzése

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. jan. 19, 2008 4:29 pm

Tiba!

Bejelölöd a módosítás és az önell. kockát. A 01-01 lapot békén hagyod, mert oda az M lapokról kerül át az adat. A 03 lapon beírod az önell.nél beírod a plusz, vagy minusz egyet. Pótlékot nem fog jelenteni az egyes kerekítés.

madora100

0708A önellenőrzése

HozzászólásSzerző: tiba6 » kedd márc. 04, 2008 10:26 am

Szia, Madora!

Egyéb okok miatt csak most tudtam visszatérni ehhez a témához. Kipróbáltam a javaslatodat, de miután nyugdíj- és egészségbizt. járulékról is szó van, ott mindegy, hogy melyik sorba írom a mínusz 1-et? Illetve még a kötelezettség alapját is kéri megadni, de az jó volt az eredeti bevallásban, azt nem kívánom módosítani. Emiatt azonban hibás a bevallás. Küldjem be így, hibásan?

tiba6

Vissza: Adatszolgáltatás